Mitt liv, mitt beslut

FÖRELÄSNINGEN MITT LIV, MITT BESLUT

Maria berättar om sitt liv och hur viktigt det är att aldrig ge upp. Hur hon växt upp i ett kaos där missbruk varit vardag och hur hon tidigt fick ta ansvar för familjen. Hur det som kvinna kan se ut att leva under hot från en missbrukande och psykotisk man med mycket makt. Hon berättar om vilka verktyg hon använt för att mot alla odds klara sig och hur hon tänkt när livet rasat samman.


Maria har bland annat föreläst för Företag, Universitet, Föreningar, Organisationer, Anstalter, på Almedalen och för Sveriges Riksdag. Föreläsningen har rosats och fått mycket positiv respons, ofta med givande frågestunder.

Marias föreläsning är gripande, men förmedlar också hopp, styrka och inspiration. Den vänder sig både till människor med en tung ryggsäck, till organisationer som arbetar för att uppnå förändring inom missbruk och våld mot kvinnor och barn, men också till dem som vill ta nästa steg i livet och uppnå sina drömmar.

Maria levererar verktygen för att förändra och lever med övertygelsen att det börjar hos barnen. Vad ger vi barnen för värdegrund och kan vi förändra vårt beteende och ge dem förutsättningar till gemenskap och tillhörighet? Svaret är ja.

Föreläsningen anpassas efter målgrupp.

UTDRAG FRÅN MARIAS BOK SOM ÄR UNDERLAG TILL FÖRELÄSNINGEN:

– Jag blev inte utsatt för alla dessa livssituationer, bra och dåliga, på gott och ont för att inte utnyttja dem till något bra. Att vända det negativa till något positivt kan vara svårt, det kan ta en hel livstid, men om vi bara vågar öppna upp, sortera bort den dåliga energin och tacka dem som utsätter oss för svårigheter istället för att vara bittra, så kommer allt bli mycket enklare. Det är erfarenheterna som skapar oss människor.

Kan jag med mina erfarenheter hjälpa andra att komma ett litet steg närmare sina drömmar, mål och visioner, och om jag med min kunskap och brinnande intresse kan hjälpa en enda människa på fötter, så bjuder jag mer än gärna på mitt liv! Hur du ska tänka och använda min historia, det sitter däremot i ditt eget huvud. 

Jag är glad och tacksam för de val jag gjorde. Jag är starkare än någonsin, jag är bättre än någonsin och jag är tacksam för allt jag har fått genomleva och uppleva. Skrota jantelagen som sätter gränser och håller dig tillbaka. Titta dig själv i spegeln och börja tro på dig själv… Du kan lyckas mot alla odds, tro mig jag vet!

För offert kontakta oss på: maria@anderssonmaria.com

Skärmavbild 2015-03-09 kl. 16.07.44