Roddy och Maria

Roddy och Maria

 

Maria Andersson har under många år arbetat med kvinnors rättigheter och att stoppa våld mot kvinnor och flickor. Hon använder sina egna erfarenheter och skriver, utbildar och skapar projekt för att belysa ämnet.

Maria är initiativtagare till OrangeDay MC kortege där man kör mot Våld mot kvinnor och flickor. Efter uppstarten av OrangeDay MC så har projektet fått en global spridning där bikers och klubbar från hela världen valt att engagera sig. Den 25 maj 2018 genomfördes den första Orange Day MC kortegen i Sverige. I maj vann Maria priset som Årets samhällsutvecklare 2018, och i oktober 2019 blev hon vald till månadens eldsjäl och därefter nominerad till Årets östgöte 2019.

 

Roddy Benjamison har ett stort engagemang i att stoppa våld mot kvinnor. Som offentlig person och Hero i TV4:s Gladiatorerna så har han möjligheten att nå ut. Roddy kör ofta kvinnor till skyddade boenden och får höra en mängd historier från våldsutsatta kvinnor. I och med hans engagemang i OrangeDay MC hoppas han kunna påverka mer och skapa visualitet i frågan.

1 av 3 kvinnor utsätts för våld eller sexuella övergrepp. Nu åker Roddy och Maria ut och föreläser i ämnet för att skapa debatt, kunskap om historiken och nutiden, samt för att sprida en av vår tids största folkhälsoproblem genom tiderna.

 

Efter föreläsningen kan man kostnadsfritt beställa studiematerial i ämnet för att utbilda och folkbilda personalen i ytterligare ett steg. Studiematerialet är framtaget i samarbete med NBV.

Kontakta oss för offert och möjligheter för ert företag att engagera sig!