Föreläsningar

Maria Andersson är författare och en föreläsare som inspirerar, motiverar och berör.

Med egna erfarenheter lyfter hon svåra ämnen till ytan samtidigt som hon får åhörarna att lyssna och ta in. Med ett antal föreläsningar i ryggen så har Maria kunskapen och verktygen att förmedla rätt budskap som berör, inspirerar, motiverar och hjälper dig till nya insikter när det gäller förändringsarbetet i samhället. Hennes fokusområde är jämställdhet, värdegrunder, våld mot kvinnor och flickor, samt medberoende.

  • Den 17 maj 2018 vann hon priset Årets Samhällsutvecklare 2018, för sitt arbete mot våld mot kvinnor och flickor ett tryggt samhälle.
  • Oktober 2019 blev hon utsedd till Månadens Eldsjäl.
  • December 2019 blev hon nominerad till Årets Östgöte

Maria Andersson har länge arbetat för kvinnors och barns rättigheter. Hon är entreprenör, författare och föreläsare, och använder sina egna erfarenheter för att göra skillnad och påverka samhället till det bättre.

Maria har föreläst om ämnet barn i riskzon och våld mot kvinnor för bl.a Svenska Narkotika Polis Föreningen, där hon 2017 fick det högsta betyget på sin föreläsning under deras 30 åriga existens. Hon har föreläst och utbildat både företag, Almedalen, UN Women nationell kommitté Sverige, Sveriges Riksdag, på skolor och anstalter, och för idrotten och organisationer.

Tillsammans med NBV studieförbund har hon utvecklat fyra studieplaner som berör ämnet för att alla ska kunna folkbilda sig i ämnet medberoende och våld mot kvinnor och flickor.

Maria grundade Orange Day MC Charityride. Den första MC kortegen gick av stapeln under Orange Day den 25 maj 2018 och kördes tillsammans med 1 500 bikers från hela landet som körde mot våld mot kvinnor och flickor och till förmån för UN Women Sverige. Kortegen fick en enorm spridning och uppmärksamhet, där medier sträckte sig ända till USA och FN. Den 25 maj 2019 körde de igen, och nu har det blivit ett återkommande evenemang.

I oktober 2019 lanserade hon Orange Riders, en ideell förening av, för och med bikers och motorföreningar.

Hon skapade Orange match där flera idrottslag i landet spelat i Orange för att ta ställning mot våld mot kvinnor och flickor. Se: Orange match!

Under åren har Maria utvecklat ett antal varumärken och projekt för att uppmärksamma samhällets brister och skapa jämställdhet där alla oavsett kön har lika värde och samma rättigheter till ett tryggt samhälle.

 

Jag förmedlar fakta, egna erfarenheter och kunskap, och kommer att vända på varenda sten jag kan för stoppa våld och trakasserier mot kvinnor och flickor och bygga ett samhälle där alla kan känna trygghet. Att jag fått se ännu mer av den negativa sidan inom idrottens supporterkultur gör att jag kommer satsa ännu hårdare för att förmedla verktyg till klubbar och föreningar i landet. Macho- och tystnadskulturen måste brytas för att lyfta problemen till ytan och värna om vår hälsa. Tillsammans skapar vi ett jämställt samhälle där alla kan känna trygghet!

 

Några uttalanden OM Maria som föreläsare:

  • Maria har fått det högsta betyget av våra åhörare på de 30 år som vi funnits! Att få 6:or och 8:or på en max 5 gradig skala är unikt. Svenska Narkotika Polisföreningen
  • Nu måste vi arbeta över blockgränserna. Sveriges Riksdag
  • Ingen av åhörarna lämnades oberörd. Hässleholms FN förening
  • Nu ska jag också skriva min livsplan och välja livet. Kan du så kan jag. Intagna på kriminalvårdsanstalter

Offert och bokning av Maria som föreläsare: maria@anderssonmaria.com

 

14067499_10154448512889320_8766935823472711885_n