Föreläsningar

 

Jag lyfter ofta svåra ämnen till ytan. Med föreläsningar sedan 2014 i ryggen så har jag kunskapen och verktygen att förmedla rätt budskap som berör, inspirerar, motiverar och hjälper dig till nya insikter när det gäller förändringsarbetet i samhället. Mitt fokusområde är att bryta normer, våld mot kvinnor och barn, samt machokulturen

  • Den 17 maj 2018 vann jag priset, Årets Samhällsutvecklare 2018, för mitt arbete mot våld mot kvinnor och flickor ett tryggt samhälle. FILMKLIPP HÄR
  • Oktober 2019 blev jag utsedd till Månadens Eldsjäl.
  • December 2019 blev jag nominerad till Årets Östgöte
  • November 2021 blev jag utsedd till årets I respect too. Den som gjort mest under året för att motverka mäns våld mot kvinnor och barn) 

Jag har föreläst om ämnet barn i riskzon, medberoende och våld mot kvinnor för bl.a Svenska Narkotika PolisFöreningen, där jag 2017 fick det högsta betyget på min föreläsning under deras 30 åriga existens. Jag har föreläst och utbildat både företag, på Almedalen, UN Women Sverige, Sveriges Riksdag, på skolor och anstalter, och för idrotten och organisationer. 

Målet är att bryta normer. Förstå machokulturen, hur den skapas och den svåra vägen ur. Utbilda i mäns våld mot kvinnor, och hur vi behandlar varandra. Skapa förståelse, engagemang och sprida kunskap. 

Tillsammans med NBV studieförbund har jag utvecklat fem studieplaner för att alla ska kunna folkbilda sig i ämnet medberoende,  våld mot kvinnor och flickor och machokulturen / vuxna barn. 

Jag förmedlar fakta, egna erfarenheter och kunskap, och kommer att vända på varenda sten jag kan för att stoppa våld och trakasserier mot kvinnor och barn, och bygga ett samhälle där alla kan känna trygghet.  Macho- och tystnadskulturen måste brytas för att lyfta problemen till ytan och värna om vår hälsa. Det gör vi tillsammans genom att bryta normer och tillämpa goda värdegrunder. Tillsammans skapar vi ett jämställt samhälle där alla kan känna trygghet!

 

Några uttalanden från uppdragsgivare: 

  • Maria har fått det högsta betyget av våra åhörare på de 30 år som vi funnits! Att få 6:or och 8:or på en max 5 gradig skala är unikt. Svenska Narkotika Polisföreningen
  • Nu måste vi arbeta över blockgränserna. Sveriges Riksdag
  • Ingen av åhörarna lämnades oberörd. Hässleholms FN förening
  • Nu ska jag också skriva min livsplan och välja livet. Kan du så kan jag. Intagen/klient på kriminalvårdsanstalt

 

För offert och bokning kontakta oss: