Kategorier
Debatt och åsikter

Ge barnen kärlek…

Att bara prata hjälper inte…

I det svenska samhället just nu, eller rättare sagt i hela världen, så pratar man om vad som behöver göras. Hur man ska agera, vad som är viktigt. Det delas bilder och texter om all problematik, och det informeras om de stora katastrofer som alltid funnits och de som tillkommit i fråga om exempelvis terrorism och flyktingar. Ibland saknar jag succésstories i allt detta. Det finns företag som gör skillnad. Var bättre på att tala om det. Det finns eldsjälar som jobbar för det de tror på. Var bättre på att lyfta dem. Det finns dem som agerar och inte bara pratar. Ge dem verktygen att göra mer…!

418008ec7cc82d074aead80a0bff4ebd

Det finns nog ingen som inte har ett engagemang i något. Djur, barn, kvinnor, flyktingar, rent vatten, malaria, utbildning, miljön etc. etc. Alla brinner för något, visa det!

Organisationer, kommuner, föreningar och företag är dåliga på att lyfta det som är bra och dem som har en tro på att med rätt verktyg kunna förändra. Var inte rädda för att tala om att du eller ditt företag gör något bra. Var stolt, det är ingen annan som är det åt dig!

Som en liten privatperson som jag är så kan jag säga, varför sätter vi inte stopp för terrorism, varför sätter vi inte hårdare straff på våldtäkter och utnyttjande av barn, varför gör vi inget åt dem som förstör samhället och bryter mot de mänskliga rättigheterna? Det finns en anledning till att ex barn- och kvinnokonventionen har grundats! Vad gör att man inte kan lagstadga dem, som med så mycket annat? Står vi inte bakom att barn och kvinnor inte får misshandlas, kränkas, våldtas, står vi inte bakom alla barns rätt till utbildning och en barndom? Som en liten privatperson som jag är, så verkar det så självklart för mig att vidta åtgärder. Jag vill ha svar nu! Varför kan vi inte göra mer?

Hat föder mer hat! Om vi alla med den kompetens vi har, det nätverk vi har, den empati som de flesta av mänskligheten har, och all den kärlek som vi föds med, kunde använda den till att sprida kunskap, nätverk, empati och kärlek, så skulle världen se annorlunda ut. Istället sitter vi på våra kammare, utan att dela med oss av nätverk och kompetens, för den har vi minsann slitit för själva. Vi visar inte empati och kärlek, för det gör oss svaga. Jag säger inte att detta gäller alla, men det är för många. Ofta handlar det om att hålla sitt intill sig, aldrig dela med sig och vägra lyfta andra människor. För tänk…det kanske gynnar honom/henne/dem, och det vill vi ju inte. Inte ens om det kan rädda något i det du själv engagerar dig i…

apple-570965_960_720

Vill utmana dig att dela med dig av ditt engagemang och varför det är viktigt för just dig! Jag börjar… Mitt engagemang ligger i mänskliga rättigheter med inriktning på barn, unga och kvinnor. Varför? Jag var ett utsatt barn och en kvinna under hot. Ingen ska behöva gå igenom det jag varit med om, vare sig som barn eller kvinna. Inom detta område ligger exempelvis att stoppa all form av våld och diskriminering, stoppa droger, allas rätt till utbildning, barndom, entreprenörskap och rätten till sin kropp. Hårdare straff för dem som nyttjar någon form av våld, ännu hårdare straff för dem som ger sig på någon svagare, såsom barn och kvinnor.

Vi föds inte med hat och förakt. Vi lär oss… När ska vi ¨vuxna¨ lära oss att allt börjar med barnen. Som Astrid Lindren säger, Ge barnen kärlek och ännu mer kärlek, så kommer folkvettet av sig själv… Låt oss jobba för en förändring. Börja idag!

il_570xN.764722400_i49j