Kategorier
Uncategorized

Vargarga körde i Orange!

Vargarna speedway har kört en Orange match ❤

Under ett par månader har matchen på ICA Maxi arena planerats. Vargarna Speedway hörde av sig i början på sommaren och berättade att de ville hjälpa till och ta ställning mot våld mot kvinnor och flickor. Den 26 juli genomfördes matchen och förarna körde i Orange västar.

Detta innebär att två idrottslag i Norrköping har gjort ett aktivt val. Vita Hästen Hockey och Vargarna Speedway, två mansdominerade sporter som står upp mot våldet. Jag säger alltid att vi kvinnor kan skrika oss blå för våra rättigheter, men det är bara männen som kan göra skillnad. Matchen vanns av Vargarna, precis som Vita Hästen vann sin Orange match i November. Det måste ju bero på att man valt att ta ställning mot något så viktigt och att karma kastar vinster över alla som kör i Orange 🙂

Stort grattis till vinsten världens bästa speedwaylag Vargarna. Tillsammans gör vi skillnad!

Mitt barnbarn Alice 5 år var med på sin första speedway match i juni. Sedan dess är hon biten fan av vargarna. Naturligtvis var hon på plats den 26 juli när hennes lag visade att de stod på hennes och alla andra flickors och kvinnors sida och deras rätt till sin egen kropp och sina egna val. Snacka om lycka när hon fick träffa förarna och få sin flagga signerad av dem allihop. Jag misstänker att jag från och med nu inte kan komma undan att närvara på alla hemmamatcher. Naturligtvis ska man uppmuntra barnens idrottsintressen, speciellt när det handlar om ett lag som detta.

 

Efter att laget utbildats i vad våld mot kvinnor och flickor är, så fick jag meddelande från grabbarna i laget där de tackade för att vi öppnat ögonen på dem och att de fått chansen att bidra till en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Vet ni, det är alla vi som sliter med detta varje dag som ska tacka er. Ni är grymma förebilder för andra unga, fans, sponsorer och klubbar ❤

Intervjun med Vargarna handlade om vad min roll denna kväll var. Under halvlek fick jag även berätta för publiken vad Orange Day står för och hur viktigt det är att vi alla går samman mot våldet. Nu tar vi nästa steg och fortsätter kämpa för ett jämställt och tryggt samhälle utan våld och trakasserier, där alla har lika värde oavsett kön, och vi börjar med Vargarnas auktion på de Orange västarna, där intäkterna går till UN Women nationell kommitté Sveriges arbete mot våldet. Följ auktionen här!