Kategorier
Uncategorized

Oktober har bara börjat…

Oktober har börjat hektiskt, men med väl uppsatta mål om vad som ska genomföras.

Med tanke på den respons Orange Day MC har fått och fortsätter få både lokalt, nationellt och internationellt, så försöker jag spinna vidare på detta för att fler ska uppmärksamma dess budskap om en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Det handlar om att fler företag och organisationer ska visa sitt ställningstagande. Från motorcyklar till veteranbilar så besökte jag Veteranbilsklubben i hemstaden för att berätta mer om hur det utbredda våldet ser ut i världen Hur många kvinnor och flickor som lever i barnäktenskap, könsstympade och i trafficking. Jag berättade hur utbrett de sexuella övergreppen är och hur vi kan ta snacket med andra män. Jag berättade om misshandeln mot kvinnor där många kvinnor i nära relation och i hemmen blir utsatta av män de älskar och litar på. Det är alltid en känsla av total tystnad när man berättar sanningen, speciellt när man fångat upp åhörarna så pass att man kan slänga in vad kostnaderna är för samhället när det gäller våld mot kvinnor och hur mycket regeringen egentligen stödjer… Några från klubben ville göra mer, och vi ska se om vi inte kan arrangera någon form av crusing för att uppmärksamma problemet och visa att deras motorkultur visar sitt ställningstagande. På klubben träffade jag en gammal vän till min pappa som varit och besökt min far i USA för att köra Harley genom ett antal delstater. Riktigt kul att han är en av dem som tycker detta är viktigt och naturligtvis fotade vi oss och skickade till pappa som just nu befinner sig i Canada för att hjälpa en vän ❤

Orange Day MC kortege planeras för fullt inför 2019. Målet är att kommuner, media och företag i respektive kommun vi landar i ska engagera sig mer. Det kan vara allt från att utbilda sig om ämnet, hur man ska/bör agera för att göra skillnad och hur man kan visa sitt ställningstagande så fler ser vad vi alla står för. Häromdagen hade jag möte med Norrköpings kommun då jag har stora planer för kommunen. Inte nog med att jag informerar och utbildar så många jag mäktar med i staden just nu, Orange Day MC är starten på att färga hemkommunen i Orange och visa att vi är staden som tog ställning. Vi är faktiskt på god väg med tanke på vad vi lyckats med det sista året. Orange Day MC kortege, Vita Hästen, Vargarna Speedway, Upplev Norrköping och alla de företag och organiosationer som visat att de vill vara med och påverka! Vi kan, ska och måste agera och engagera och kommunen är ändå navet i staden. De fina representanter jag träffade lovade att göra allt de kunde för att påverka då de tyckte att detta var mer än viktigt, speciellt med tanke på att Norrköping är en global stad. Sen att de ska läsa min bok AMANDA som utspelar sig i Norrköping och är baserad från mitt entreprenörskap, så kanske de också förstår varför jag är så engagerad.

Igår var det dags för föreläsning på Kvinnojouren i Norrköping! Vilket fantastiskt gäng kvinnor som arbetar på gräsrotsnivå ❤ Det var en märklig känsla när jag kom på mig själv med att det är första gången jag berättar om de områden i Norrköping där jag blivit utsatt… När jag föreläst ute i landet så vet ingen när jag pratar om trappuppgångar, områden eller spårvagnar. Här visste de alla. En gång tidigare har jag föreläst i stan, men inte gått på djupet av områden där saker och ting hänt. Det finns en anledning till att jag hållit mig ifrån arbete i min hemstad, det är för smärtsamt och ångestfyllt, men nu när jag bestämt mig för att bygga upp engagemanget i stan så lär det bli fler gånger. Den jobbiga delen får jag hantera på de sätt jag lärt mig att hantera den genom åren, och det är så värt det!

Det bästa de senaste veckorna är nog ändå mötet med Louis de Geer… Vi träffades på Vita Hästens Ladies network och jag berättade om vad jag gjorde och vad jag vill uppnå i Norrköping. Jag berättade om Orange Day MC, vad den genererat i och hur det kan bli förändringar till nästa år om inte stödet från kommun och näringsliv kommer in. De gick igång och vi bokade ett första möte. När ett företag på det viset visar så tydligt att de vill vara med i förändringsarbetet för ett tryggt samhälle så blir jag tårögd. Vi pratar om att få en stad som engagerar sig, kommun, handel, företag, individer, bikers, alla… Kan de så kraftfullt ställa sig bakom genom att öppna upp lokaler till vårt ändamål, färga sin lön orange och prata utbildning för personalen, då kan alla! Jag vill rikta ett stort tack till Louis De Geer och alla som redan nu valt att vara med på banan och ställa sig bakom ett samhälle fritt från våld och diskriminering av kvinnor och flickor…

Funderar på det här med varumärkesbyggande och synlighet. Orange Day MC och det hårda arbetet bakom har genererat i bra saker. Drömmen om ringarna på vattnet har börjat verkställas och bara på ett år har vi fått en stad där många lagt sin själ för att stötta… Genom kortegen, alla de bikers som kör, alla de klubbar som stöttar, alla de företag som bidragit, så har vi tagit detta ett steg längre… Vi pratar hockeyspelare, speedwayförare, elever, lärare, företag, nätverk. Vi pratar människor, där vi kan gå samman för att uppnå resultat! Där man bidrar på en mängd olika sätt… Som exempelvis en lektor på Linköpings universitet som ska utveckla en prototyp på en app som ska förenkla hantering av logistik kring Orange Day MC. Något som skulle innebära mer pengar till UN Women nationell kommitté Sveriges arbete och underlätta administrationen för mig.

Sjukt taggad fortsätter jag oktober med målet i sikte. Kommunen som normalt tar tid på sig att fatta beslut, ska göra det på kort tid. Företag som som finns över hela landet kommer inte längre undan ett ansvarstagande. Och det finaste av allt. Det är Svenska bikers som visat var skåpet ska stå! Nu kan de visa alla individer att bikers är de som gör mest för samhället. Det är bikers som kör mobbade barn till skolan. Det är bikers som arrangerar korteger för barncancerfonden. Det är bikers som kör Orange Day MC kortege och lägger egen tid, egna bensinpengar, egna mil på att visa att våld mot kvinnor inte hör hemma i samhället 2018!

Så jäkla stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit!