Kategorier
Uncategorized

Tillbaka i arbete

Min välförtjänta semester är avslutad…

Nu är det 150 % arbete som gäller igen och som vanligt går jag all in för att skapa förändring.

Tack Thailand för att du hjälpte mig att läka efter ett riktigt tufft år. Sanden mellan tårna, kärlek, sol och god mat. Varje morgon gick jag långa promenader innan frukostrestaurangerna hade öppnat. Varje morgon fokuserade jag på mitt mående, att hitta glädjen och planera för tiden när jag skulle komma tillbaka. Många frågor, som vad vill jag fokusera på i mitt liv. Vad är viktigt privat och i mitt arbete. Svaren kom per automatik vartefter tiden gick och många frågor jag hade i huvudet när jag åkte, fick jag svar på under resans gång.


Den 8 mars, Internationella kvinnodagen så hände något fantastiskt. Vargarna Speedway i Norrköping blev världens första HeForShe speedwaylag. Det betyder att de som klubb tar ställning för jämställdhet, mot våld och trakasserier mot kvinnor och allas lika värde. Det betyder att de vill arbeta för att få stopp på machokultur och bryta normer inom en mansdominerad sport. Med 63% kvinnor inom ledning och som lagledare så uppfyllde de mer än väl normen för att de redan arbetar jämställt. Det blev en fin kväll med speedwayen när vi lanserade dem på Comfort hotel i Norrköping.

Veckan efter lanseringen fick jag möjlighet att föreläsa för Kunskapsgymnasiet i Norrköping där en av Vargarnas unga förare går, Henrik Bergström. Att han som 18 åring gick upp och pratade inför sin skola varför han tyckte detta var viktigt fick hjärtat att slå dubbelt. Det är det som man kallar att #tasnacket, när unga killar vågar gå i bräschen mot våld och för jämställdhet!


Såklart inte allt går bra, även om detta var fantastiska dagar och resan hade fått själen att läka en hel del. Det fysiska kan också skadas lätt och ett par dagar innan 8 mars så stod jag på näsan och fick en fraktur på näsbenet. Klantigt att inte knyta skosnörena, men nu ligger skorna i soporna för gott. Jag har verkligen försökt hålla huvudet och modet uppe efter olyckan och kärleken från vänner och följare har varit helt fantastisk.  Ibland får man dock en liten dipp när man ser sig själv i spegeln. (Lägger inte upp några blodiga bilder från akuten, dock syns den stackars omplåstrade näsan på bilder ovan, det får räcka så). Jag är ändå glad att det inte blev värre än en bruten näsa, förstörda glasögon och kläder. (Det kan alltid vara värre)

Med tanke på responens på mina föreläsningar och de nya koncepten som ska hjälpa kvinnor i utsatthet att komma vidare, så har jag besämt mig för att ta det ett steg längre. Ibland fastnar den utsatta hemma. De orkar inte lyssna på någon som ska försöka hjälpa på ett seminarium eller en föreläsning. De känner sig uttittade och orkar inte ta eventuella frågor. Därför har jag investerat i att utveckla en webbkurs i de ämnen jag arbetar med. Då kan man lugnt och fint sitta hemma i soffan och få tips och råd, stärka sig själv och med lite extra kraft komma ur sin utsatthet och på sikt gå starkare ur den. Det handlar inte om att ta av sig offerkoftan, det handlar om att kontrollera den. Just detta har jag stor erfarenhet av och vet vad som varit avgörande för att jag varje gång ska orka ta mig vidare och kontrollera mina känslor. Dessutom planerar jag en webbkurs inom härskarteknik och kvinnligt entreprenörskap. Ämnen som berör många…

Igår fick jag min nya top från Orange Day MC kollektionen och jag är sjukt nöjd! Jag tänker på filmen Pretty women när jag ser den och det handlar om att vi bestämmer vad vi eller någon annan får göra med vår kropp. Ett nej är alltid ett nej! – I say who, I say when, (och jag lägger till) I say how! Du ska aldrig gå med på något som inte känns bra för dig, något många unga tjejer tyvärr får erfara och därmed får en dålig upplevelse av sin sexdebut, något som egentligen ska vara fint.

Nu fortsatt arbete med webbkursen!  Må väl och VAR ALLTID SNÄLL, du vet inte vad personen du har framför dig går igenom… (Jag vet känslan).  KRAM till dig!