Kategorier
Uncategorized

Brinn för Josefin

Helgen och veckan som varit har varit hemsk med tanke på dokumentären om Josefin Nilsson.

Så mycket känslor. Hennes historia har öppnat ögonen på många och jag hoppas av hela mitt hjärta att man inte glömmer och går vidare när den första känslan lagt sig. Det är nu vi verkligen måste gå samman och aktivt ta ställning mot våld, trakasserier och diskriminering av kvinnor och flickor.

Allt handlar om kontroll och makt. Nu måste vi implementera lite mer civilkurage i samhällets ryggrad så vi säger nej tillsammans! Vi fortsätter brinna för Josefin och låter henne historia vara en ledstjärna för hur det inte får gå, aldrig någonsin…

#brinnförjosefin

 

Idag kom nya statistiken från 2018 när det gäller våld mot kvinnor… 22 kvinnor fick sätta livet till, för våld i nära relation. Då räknas inte fall som josefin in där misshandeln varit så svår att det långsamt tagit hennes liv.

Mer utbildning, ytterligare information, fler män som vågar stå upp för ett tryggt samhälle! Tillsammans ska vi lyckas ❤