Kategorier
Uncategorized

Kontrollera din utsatthet

Jag har föreläst under många år om medberoende, våld mot kvinnor och vad det bär med sig för samhället och den ångest de utsatta lever med.

Jag har föreläst om att peppa människor till att tro på sig själva, slänga offerkoftan och börja leva. Jag pratar värdegrunder, hur vi behandlar varann och hur vi bör behandla varann. Brotten som begås mot människor och då främst kvinnor som jag arbetar med, skapar konsekvenser som är ogreppbara. Bara en våldtäkt ligger i snitt på en kostnad på ca 10 miljoner kronor för samhället. Det är kostnader i form av poliser, åklagare, rättsprocess, läkarbesök, psykiatrin, arbetsbortfall etc. Det finns dem som skadas så svårt att man inte hittar kraften att ta sig tillbaka till samhället igen.

När jag föreläser så märker jag att de som många gånger skulle behöva komma, aldrig dyker upp. Ofta kan det bero på att man inte är där än. man lever med sin ångest och har det gått för långt så är det just den som blir en bästa vän. ingen förstår, ingen fattar vad som sker i kroppen när minnen gång på gång dyker upp framför näthinnan.

Detta måste man hantera och förr eller senare ge det ett försök att komma vidare. Vi har bara ett liv, och även om man drabbats för ett övergrepp av någon form, så får vi inte låta händelsen kontrollera resten av vårt liv. Däremot säger jag inte att vi ska glömma, för det gör vi aldrig. Jag säger bara att vi ska lära oss att kontrollera händelsen/ångesten efter en utsatthet. Då kan vi på sikt paketera obehagliga saker i ryggsäcken och blicka framåt. Det viktiga är att DU kan bestämma när du får må dåligt!

Jag har utvecklat webbkursen – KONTROLLERA DIN UTSATTHET

Detta för att de som inte tar sig vidare, till föreläsningar och utbildning, till möten med människor osv, ska få möjligheten att i lugn och ro hemma, gå igenom steg för steg vad som hänt och hur vi lär oss att kontrollera ångesten. Alla webb-kurser jag sett, så handlar det om vidareutveckling, ledarskap, innovativa möjligheter, bli en bättre säljare, osv, men ingen om hur vi lär oss leva igen. Ingen som vi kan ge till våra nära, anställda eller brukare. Varför? 1 av 3 kvinnor utsätts för övergrepp. Ska inte de få chansen att komma tillbaka? De som aldrig ens kommer i närheten av att gå kurser i ledarskap m.m. Jag vill inte bara fokusera på att stoppa våld mot kvinnor och barn. Jag vill också hjälpa dem som redan utsatts!!

Du är det viktigaste i ditt liv – Det handlar inte om att du ska ta av dig offerkoftan – Det handlar om att du ska kontrollera den ❤

Intro finner du här, ladda ner webbkursen och gå den om och om igen. Du kan till och med lägga dig med hörlurar och bara lyssna, tills du känner dig stark nog att lyfta dig själv igen.

För det är du värd!

Länk här: KONTROLLERA DIN UTSATTHET