Kategorier
Familj och vänner

Nytt år, med en omvälvande start!

Nyårsafton med nostalgi…

Ja, det var lite så det kändes. Vi hade samlats ett gäng där flertalet var barndomskamrater. Underbara minnen diskuterades och det var högt i tak. Skratt, god mat och dryck förhöjde naturligtvis stämningen och den magiska siffran 2014. För visst är det så att varje år när man står där vid tolvslaget, höjer sitt glas och tittar på sina nära och kära så utsöndras en eufori och en kärlek i kroppen som man sällan skådar. Det är just då vid det ögonblicket man tror på framtiden, oavsett hur bra eller dåligt året innan har varit. Det är just då som man känner kärlek, gemenskap och vet att det här året, det ska bli det bästa året någonsin!

1497708_10152124343979320_1984021596_n

Dagen efter nyår samlades samma gäng igen för lite frisk luft, korvgrillning och fortsatt skratt i ett naturreservat. Trots att vissa hade lite ont i håret just denna dag, så var alla med, och tur var väl det, annars hade den dagen tillbringats på soffan med så lite aktivitet som möjligt.

1012242_10152114797159320_1497177651_n

När vi då sitter där på huk med Icas grillkorv på toppen av en grillpinnen så får jag ett samtal. Min goda vän och mentor ringer för att önska god fortsättning, -Jo, det var en sak till… En av Sveriges bästa journalister med journalistpriser i ryggsäcken har nu läst ditt manus. Det var bland det bästa han läst… Tystnaden som varade två sekunder kändes som mil. Då var det bekräftat, jag kan skriva och förmedla och lyckan var total. Han fortsätter, – Han träffar förläggarna nästa vecka för att diskutera och planera.

En tår kom, men det gör inget, det var en glädjetår. Boken har tagit mycket kraft, tårar och efterforskning för att skriva färdig. Jag har dragit mig lite för att släppa det innersta, men till slut bestämt mig. Den här boken kan hjälpa så många, så det vore brottsligt att hålla detta inne. Nu blir det en ny väntan för att höra hur vi ska gå tillväga och om det finns några hinder.

På bara några dagar så kan mycket hända och med facit dag 5 på det nya året så kan man ju undra vad som ska komma härnäst. I förrgår insjuknade jag. Fick en sprängande huvudvärk som gjorde att jag ville skära huvudet av mig själv. Elden som brann och knivarna som skar gjorde till slut att jag valde att åka till akutmottagningen. Jag är aldrig sjuk och accepterar det inte heller, så för mig är det ett stort beslut att besöka doktorn och få en eventuell dom. Halva ansiktet hade börjat sticka och det kändes som bomull från vänstra pannan ner till halsen. Väl på akuten fick jag snabbt komma in för provtagning och det första man konstaterade var att det inte var någon stroke. När sköterskan började diskutera olika färger så lyssnade jag och kunde inte låta bli att fråga, – Ska ni skriva AKUT eller redan död i pannan med läppstift nu? De skrattade gott åt mig och konstaterade att jag hade sett för mycket på film. Jo, det ligger något i det, men det var ju så de gjorde under kriget med alla skadade som färdades till sjukområdena. Jag fick orange färg, vilket betyder akut, men inte livshotande. Skönt, eftersom jag då (bara) behövde vänta sex timmar på besked! Hur skulle det varit om jag fick gul eller t.o.m grön? Hade jag legat kvar på britsen fortfarande?

1477572_10152122577289320_1403431110_n

Efter flera undersökningar och uteslutningsmetoden så tittade doktorn till slut i min hårbotten. Han gick ut och återvände med ytterligare en läkare. –Jo, det är bältros som jag befarade. Bältros i huvudet är inte det vanligaste, men när jag ändå är sjuk, varför ta något vanligt? Medicin, beordrad vila och med risk för lång sjukdomstid, så ska jag försöka lyssna på doktorn. I alla fall några dagar… Bältros kan man få om man blir smittad av vattenkoppar som vuxen, men det ligger också latent i kroppen om du haft vattenkoppar som barn och kan bryta ut vid stress, press, livsomvälvande saker etc och vandrar då via nervsystemet till utvald plats att slå läger på, i mitt fall huvudet.

Nåväl, jag vet inte vad som var den utlösande faktorn för mig, men jag kan konstatera att biverkningarna av medicinen kommer göra att jag får en veckas rus i alla fall. Förutom vanliga biverkningar som yrsel, illamående, trötthet och hudutslag, så kan man drabbas av bl.a hallucinationer, se saker som inte finns och vanföreställningar. Håll i hatten vänner, nu beger vi oss in i Avatars värld, och eftersom jag är en person som älskar Fantasy så borde ju det passa mig rätt bra : )

Unknown