Kategorier
Debatt och åsikter

Sport, sport, sport…

Haft dåligt samvete att jag inte skrivit på några dagar, men det har varit en tuff vecka att ta sig igenom… Saker är inte alltid vad man tror att de är och till detta sjukdomsbesked som varit jobbiga… Men detta en annan gång!

Vad som däremot fångat allas vårt intresse som gillar sport och då kanske främst fotboll är händelserna kring den avlidna Djurgårdssupportern. Ska man verkligen säga avliden, mördad är mer ett rätt ord, för det var precis det han blev. Påhoppad bakifrån utan chans att försvara sig. En fyrabarnspappa som älskade sitt lag. Vad är det för fel på världen egentligen? Man ska väl kunna gå på fotboll utan att behöva vara rädd? Senare blir Friends Arena attackerade med brand och en 9-årig pojke träffades av en bengal…. Nu går fotbolls Sverige samman mot huliganerna och ska förbjuda förklädnader under match. Men rappa på med de nya lagarna då! Fotbollssäsongen börjar nu och vi måste alla kunna känna trygghet då vi går på match!

Jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på när jag var i Dublin i September förra året och tittade på Irland – Sverige. Innan match träffade jag ett gäng Irlands supportrar och jag bad att få ta en bild. Efteråt så berättade jag att jag var från Sverige, de kramades och önskade lycka till! Glada över att vi var där… Sverige vann matchen och även om de var lite deppade när de lämnade arenan så klappade de oss på ryggen och sa Grattis! De menade det verkligen och jag fick senare höra att Irland är klassat som ett av världens fredligaste fotbollsländer. Jo jag tackar, lite av det där skulle inte skada här hos oss! För dem var det kärleken till fotbollen som gjorde att de var på plats, inte för att slå sönder motståndarna!

1231501_10151840485209320_774841622_n

Idag har i alla fall varit en glädjens dag i min hemstad Norrköping. Vårt hockeylag Vita Hästen har spelat 8 matcher av 10 i kvalet till allsvenskan. De har vunnit 7 och nu ska det mycket till att vi inte tar steget upp! Glädjeruset i hallen när resultatet visade på 6-3 gjorde att alla stod upp och sjöng de sista fem minuterna. Det som var ännu mer fantastiskt var när spelarna tackade alla supportrar och fans som stöttat dem fram till idag och alla står kvar och klappar händerna långt efter att spelarna lämnat planen… I vanliga fall har man bråttom ifrån ishallen, det är köer och man vill hem, men inte idag. Denna tisdag stannade alla kvar och jublet ville inte ta slut. Två matcher kvar att spela varav den sista spelas på hemmaplan på lördag. Även om man teoretiskt sätt kan förlora så ska det till en himla massa mål från trean för att det ska kunna ske. Lördag däremot, då är det folkfest! Då reser sig Norrköping ur soffan, fåtöljen, arbetsbänken och dansar jublandes till segersången: Hästarna, vi är hästarna från Peking, vi är röd o vit o vi åker aldrig dit för vi är OSLAGBARA!

1939937_10152028340542076_1961718361_o

Det blir svårt att somna nu. Jag hör fortfarande en hel hall som jublar, klappar händerna och sjunger. Det gör inget, jag somnar gärna till trummans ljud och känslan då laget man följt sedan barnsben äntligen ska tillbaka till allsvenskan.

Kalmar väntar i morgon med ett fullspäckat schema! Det blir musik för hela slanten och kanske jag tappar tråden när jag träffar radio och sjunger Vita Hästens kampsång istället för att fokusera på det jag ska… Nåväl, inget jag kan påverka och speciellt inte i kväll. Med detta säger vi God Natt från hockeystudion och omprogrammerar hjärnan under natten till en musikstudio!