Kategorier
Familj och vänner

Glädjefnatt och ledsamheter?

Det var den helgen det…

Gott och blandat skulle man kunna sammanfatta en helg som både gått i glädjefnatt och ¨ledsamheter¨. I fredags spelade som bekant vårt hockeylag Vita Hästen i kampen om en allsvensk plats. Jadå, vi vann över Björklöven. Idag var det dags igen. Tingsryd var på besök och när vi låg under med 1-3 in i det sista och sen reducerade till en förlängning så trodde jag att taket skulle lyfta! Glädjefnatt i hallen efter 4-3 och fem raka segrar. Vi, Norrköping och hela Vita Hästen med team är sååå värda detta. Efter år av kamp, men en doft av att segern är nära så har vi kämpat, gråtit och skrattat oss igenom säsong efter säsong. Nu är det nära… På Onsdag vänder serien och vi möter Tingsryd på bortaplan… Den 5 April är sista hemma matchen och OM vi blir klara för Allsvenskan denna lördag så vet jag en hel stad som badar i bubbel och fyller våra krogar i en euforisk segerdans!

1658415_10152294521494320_1943107874_o

Igår, dvs säga dagen mellan dessa underbara matchdagar så var det en riktig skitdag om jag får uttrycka mig så. Och det på flera sätt… Arsenal stryk av Chelsea i fotbollen, och det var väl det minst tråkiga om man måste kategorisera. Jag fick veta saker jag inte trodde var sanna och som heller inte var det. Hur kan man medvetet vilja såra någon? Att spänna bågen och skjuta med vetskap och förhoppning att det kan träffa mitt i prick och sedan kunna leva med de eventuella konsekvenserna? Ord som är sagda kan aldrig tas tillbaka.  Dessutom så har det varit svårigheter bland mina nära i helgen med både ledsamheter och dödsfall i veckan, (om än på långt håll) … Som man lätt kan förstå vid det här läget, så får man kalla det skitdag när allt går emot och det är ledsamheter rakt igenom. Det är när man har de där riktiga skitdagarna, som de bästa vännerna visar sig. Man behöver inte säga vad felet är, de bara finns där ändå. Plötsligt står min vän Janet utanför dörren med en bukett blommor. Inga ord behövs, inga förklaringar, utan bara en kram och en bukett tulpaner. Hon vet inte vad som ligger bakom, vad som hänt över huvud taget, bara att just blommor och en kram kan vara dagens goda gärning. Tänk så rätt hon hade och vilken medicin det kan vara… Tack fina du ❤

1510005_10152294781264320_1872347727_n

Idag på matchen var Janet med. Plötsligt har hon börjat intressera sig för en sport hon knappt haft koll på tidigare och jag får känslan av att det finns hopp för mänskligheten! Hur många vänner har jag kvar att infria i fotbollens och hockeyns väsen och värld som skapar så otroligt mycket gemenskap, glädje och kärlek! Det roliga är att bland arbetskamraterna, som de flesta arbetar med musik och koncept, så finns ett gediget sportintresse. På något sätt så går dessa hand i hand. Förutom att familjen och vännerna betyder allt för mig, så har jag sporten i mitt hjärta och musiken i mitt liv och det kan ingen ta ifrån mig… ❤

1014044_10152293915044320_856717477_n