Kategorier
Debatt och åsikter Familj och vänner

Vårkoll…

Våren närmar sig med stormsteg…

Dags för mig att inta ¨vågavägrabadaivassen¨ position, vilket innebär att jag ställer mig på vågen och konstaterar att jag i år har ett par att pressa bort innan badsäsongen börjar… Jag som trodde att jag plötsligt kunde äta allt o lite till och samtidigt låta bli att röra på mig när man har mycket att göra. Så fel jag hade! I tisdags tog jag tag i dilemmat och intog position GI igen, det enda som egentligen fungerar på mig. Jag passar inte att ha för mycket på höfterna, jag passar heller inte att vara trådsmal. Jag mår inte bra av något av det… Jag har testat båda och inser att lagom är bäst, då mår jag bra. Då kan man unna sig ibland utan att må illa och man kan slappa ibland utan att få ångest. Lagom som i att ¨äta när man är hungrig, men inte mer¨. Friskt, sunt och lagom, det är det bästa. Blir så trött på alla pillerdieter som florerar. Det är väl allmänt känt att vi blir vad vi äter? Om vi äter mycket och inte gör av med energin, så går vi upp i vikt. Om vi äter lagom och gör av med mer energi än vi stoppar i oss, så gör vi av med vikt. Så… du får den gratis! Inga postförskott eller substanser att stoppa i sig, varsågod!! Hittade den här bilden hos Mia Skäringer. Är det här detta snyggt? Vad ger det för signaler till våra unga tjejer? Tacksam att jag är över 40 och inte blev utsatt för såna bilder när jag växte upp. Inte konstigt att flickor lider av anorexia och bulimi när man tror att världen ser ut så här…

1975218_553433968104999_979486171_n

Sunt förnuft är alltid gratis och om vi använde sunt förnuft i allt vi gör, så skulle faktiskt hela världen se annorlunda ut! Lagom är bäst, även det ordet kan göra underverk i det mesta faktiskt. Sunt förnuft och lagom… suger på orden lite och känner att de är ganska bra… Det viktigaste i slutänden är att vi mår bra oavsett hur vi ser ut och vad vi väger. Det är insidan som strålar ut och gör oss till vackra fantastiska människor, men är det så att du mår dåligt, då kan man iaktta position lagom, den är alltid bäst…

Idag är det en stor dag för oss i Norrköping! Vita hästen, vårt hockeylag ska möta Björklöven och hela staden pyr av förväntansfulla önskningar om en fjärde raka seger. Tänk om… tänk om vi i år lyckas gå upp i allsvenskan? Vi är en stolt stad, vi älskar våra duktiga lag i fotboll, speedway och basket, för att inte tala om hockey. Vi älskar att vi bygger upp kommunen som Sveriges musikhuvudstad och vi är den största jantestaden i hela Sverige… jag vet, jag hörde. Det där sista går inte ihop riktigt. Om vi nu är så sammansvetsade i våra hyllningar till sporten och musiken, hur kan vi då vara en jantestad? Jodå, vi kan det. Det är allmänt känt att vi hatar våra grannar och alla som det går lite för bra för… MEN, när det kommer till sporten och musiken, då är vi samlade i en enad och gemensam våg som dallrar genom läktarna! Vi är fans, och vi är starka fans. Våra fans är så starka att vi är beredda att göra nästan vad som helst för vårt lag! Dock så vi är fredliga fans och vi är där för vårt lag, inte för att slåss! I kväll sjunger vi: Hästarna, vi är hästarna från Peking, vi är röd o vit, och vi åker aldrig dit, för vi är oslagbara… Hästarna!!! Den här bilden visar att vi både är störst, bäst och vackrast!! Henrik är troligen ett av våra starkaste Hästen-fans och skyr inga medel för att visa det! Slå den ni Björklöven och Troja!!! Tror inte ens NHL lagen har en sådan fan-hjälte som vi har. I och för sig… när vår speaker drar igång matchen så presenterar han Vita hästen som Världens bästa hockeylag, oavsett om det är 900 eller 4000 på läktarna och det kallar jag proffs och äkta sammanhållning för vår stad, vårt lag och för oss som är där för att stötta! NHL nästa?

1779769_10202475577223206_1995402204_n