Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Det skrivna ordet…

Helgen är över…

Jag har verkligen jobbat på att försöka vara ledig på helgerna. Det är inte alltid det går så bra, men i helgen har jag varit helt ledig, dvs jag har inte ens öppnat mail. Det är stort av mig som ibland har svårt att släppa över huvud taget. Förra veckans arbete var tufft, från tidig morgon till ibland mitt i natten. Jag kan inte säga att jag har för mycket att göra, jag har bara prioriterat att göra vissa saker på ett visst sätt. Att vara projektledare tar sin tid, samtidigt som arbetet inom ramen ofta faller utanför, just ramarna… Man tar på sig mer än vad som är avtalat, samtidigt som man vill att allt ska vara perfekt!

När det gäller boken så fattade jag ju beslutet väldigt sent att göra det själv. Det vill säga, eget förlag, egen PR, eget folk, egen fotograf och egna korrekturläsare. Även om det hade varit skönt med avlastning här, så känns det ändå bra att bestämma allt själv och välja vem och vilka jag ska samarbeta med. Samtidigt så sker så oerhört mycket bakom kulisserna som skapar mer material till nästa bok. Material som bara jag känner till och som samlas på hög för varje dag som går. Jag inbillar mig att jag ska lyckas göra som förra året, låsa in mig i några veckor och bara skriva. Nu vet jag att det inte kommer att gå, det är alldeles för mycket med det som ligger på bordet, men drömma går ju. Kanske kan jag få ett par dagar för att skriva ramarna för att senare göra den inlåsningen av mig själv som jag vet fungerar bäst då jag måste fokusera. Att låsa in mig, betyder inte att jag ska sitta i ett mörkt rum, det innebär bara att jag har avstängd telefon, ingen internet och inga människor omkring mig, sedan får det gärna vara hur fritt som helst runt omkring.

Bakom kulisserna arbetar vi också med teknik, plattform och investorer till detta. Att alla ska ha rätten till en barndom och alla likas värde… Allt skrivs ner och dokumenteras. Idag läste jag en artikel om Musse Hasselvall, kampsportkillen som valt att engagera sig politiskt. Mycket bra jobbat och rätt tänkt. Han brinner för att förändra utanförskapet och tittar nu på vilket parti han ska stötta för att motverka främlingsfientlighet och rasism. Kan Arnold så kan han. Vi behöver dessa profiler som med kraft kan göra sina röster hörda mot orättvisor och som kan skapa debatt i ämnen som engagerar och berör. Jag träffade Musse i Frankrike under inspelning av Fångarna på fortet. Ödmjuk kille med stora mål och visioner som gillar att sticka ut. Jag gillar ju sånt som bekant 🙂

10364143_744289145613785_7098135040862458710_n

Bakom kulisserna arbetar vi frenetiskt mot utanförskap. Med musiken och artister som verktyg i ett helt nytt koncept där tv kommer att vara inblandad. Dags att vässa pennan och skriva tv-format igen, eller rättare sagt, knäcka fingrarna och låta fingrarna dansa över tangenterna! En idé jag fick för flera år sedan och som TV redan tackat ja till…. om det går att genomföra!! Ibland behöver ideér få ligga och damma lite tills man träffar rätt personer med rätt kontakter och samma mål. Det mesta jag engagerar mig i är för att någon/några ska må bra/bättre. Barn, kvinnor och människor i utanförskap. Jag måste väl säga att det är ett kall . Jag är väl kanske en av alla dem som vill skapa en lite bättre värld, och jag gör det med att skriva projekt, koncept, böcker, blogg, tv-format och intervjuer. När jag var liten så skrev jag låttexter, noveller och dikter, något som är vanligt när man behöver få ut sina känslor på ett bra sätt… Jag fullkomligt älskar vad det skrivna ordet kan ge och vad det betyder.  Med det skrivna ordet kan vi förmedla, och med den tryckfrihet vi har så väljer i alla fall jag att skriva om det positiva eller hur du vänder det negativa till det positiva… Nu välkomnar jag en ny vecka, där jag önskar er alla en dos positiv energi! Snart hoppas jag kunna ligga i hängmattan och läsa, njuta och vila… En hel dag tack, det vore toppen 🙂 Kram ❤

IMG_6724