Kategorier
Debatt och åsikter Jobb

Spela rätt…

Arbete och affärer är ett spel…

Det är så pass komplicerat att om du inte hänger med i svängarna och läser spelet så ryker du från spelplanen. Så kan man på ett enkelt sätt förklara den värld där många arbetar i, bl.a  projekt, koncept och affärer. Jag har missat spelreglerna vid ett par tillfällen och också fått sota för det, men jag har även i andra sammanhang läst spelet så att jag får fortsätta att slå tärningen. Det roliga, om man nu kan uttrycka sig på det sättet, är att man blir bättre och mer rutinerad för varje spel man spelar, precis som i poker! Låter det enkelt? Nja, det tar tid att lära, men de som är riktigt bra, håller sig kvar med ett järngrepp och skyr heller inga medel att krossa sina motståndare. Just nu sitter jag i ett spel där jag vet exakt hur det spelas och vem som sitter på nästa drag. Jag har bara inte bestämt mig för om jag ska hålla kvar min position på planhalvan. Jag menar, ibland är det faktiskt inte värt det och min integritet håller jag hårt på!

167720_175937772438192_7133044_n

Jag pratade med en artist idag, en tjej som kämpar med sin musik. Hon vill så mycket, men når inte ända fram. Vi pratade om det hårda klimatet för tjejer som vill bli stjärnor, hur utnyttjade de kan bli för att sen slängas åt sidan om de träffar fel människor. Vissa är beredda att göra precis vad som helst för att komma dit, framåt, till scenen där de får glänsa i det de älskar allra mest, musiken! Jodå, det förekommer även i andra branscher och det ska bli enormt intressant att vässa pennan för kommande intervjuer. Där kommer jag också att publicera hur min väg blev minerad på detta sätt, och hur jag hanterade situationen.

När vi ändå pratar spel, så kan man titta på allt annat som sker. Spelet mellan människor, vinnarskallen som gör att du toppar, spelreglerna som ändras, bryts och förvrängs samt spelet mellan man och kvinna. För visst är det väl så att när man säger kvinnlig list, så är även det ett spel där kvinnan utnyttjar sin kraft och sin kapacitet för att i slutet få som hon vill… Smarta drag har alltid varit vinnande drag! Ogenomtänkta drag kan däremot vara ditt fall! Tänk dig för vem du spelar med och framför allt emot. Det kan finnas hajar med på spelplanen, men de är bara farliga om de känner doften av ditt blod 🙂

468677_10151399092347234_1016691254_o