Kategorier
Familj och vänner

Vänskap…

Ibland behöver man bara slappna av…

Igår kväll var en sådan dag. Jag och några vänner samlades hemma hos en av tjejerna för lite god mat och dryck. Som vanligt är det högt i tak och skämten och historierna avlöser varandra. Ingen av oss är av den karaktären att vi lägger energi på att prata om andra utan åsikterna om livets alla skeden, glädje och sorg avlöste varandra. Värdinnan hade ett spel, eller rättare sagt några kort som hon delade ut där man skulle förklara och svara på den fråga som stod på kortet för att öppna en debatt om ämnet. På ett av mina kort stod: Om du fick bestämma allt som den allsmäktiga över en dag, vad skulle du förändra då? Rätt kort till rätt person och naturligtvis strömmade tårarna när jag skulle förklara vad jag skulle vilja förändra. Löjligt kanske, men frågan var känslosam och eftersom jag vigt mitt liv lite till att hjälpa andra så blev det känslostormar i kroppen jag inte hade räknat med…

Jag har råkat ut för det mesta och ibland funderar jag på om jag hade kunnat påverka något själv. Ja visst, om jag valt bort saker i livet, eller valt bort människor från början. Om jag inte alla gånger varit så godtrogen eller om jag inte tagit på mig skulden för saker och ting, så kanske det sett annorlunda ut, men jag har bara menat väl… Om jag hade valt bort allt detta så hade jag också valt bort allt det fantastiska i livet. Mitt engagemang för utsatta barn och kvinnor, och människor i utanförskap kanske hade sett annorlunda ut? Jag har valt och jag siktar högt. Får man ovänner på vägen så visar det på att man stått upp för något i sitt liv och varje dag lär vi av människor vi möter. På gott och ont? Nej, bara på gott. För misstagen gör att vi inte gör dem lika lätt nästa gång och kanske blir vi lite mer vaksamma mot människor vi möter, men bara kanske…

Vänner är viktiga, så pass viktiga att det kan vara avgörande om man orkar upp på morgonen. Att vara ensam eller att välja ensamheten har ett högt pris och är inte värt det… Var rädd om dem som betyder något för dig. Det är inte alltid som blod är tjockare än vatten. Har man ingen familj, så får man skapa en. En familj är den som stöttar i alla lägen, tror på dig och aldrig dömer oavsett vad. Den står bakom dig i dina beslut och lyfter dig över hindren… Igår var jag med sådana människor. Vänner som utan baktanke eller ondska väljer att finnas där på allas lika villkor. Tack för att ni finns ❤

10410897_10203979378113244_2696267010726238627_n