Kategorier
Jobb Uncategorized

Författarkväll i Västervik

Författarkvällen på Erik Hultgrens i Västervik bokhandel blev toppen!

Jag måste säga att det är den mest genomtänkta bokhandel jag har varit i. Här arrangeras författarkvällar, bokklubbar etc. Vid kassan fanns samtliga anställda vid namn på väggen samt vilken bok de läste just nu, vilket gör det enklare för kunden att fråga om böckerna och vem de ska fråga.

Carin Gerhardsen och jag var kvällens gäster där vi intervjuades av bokhandlarna Malin och Fredrik. Uppslutningen av intresserade gäster var stor och många var de frågor som kom under minglet. Jag är lika fascinerad varje gång jag blir uppmärksammad på grund av boken och glädjen är total för varje meddelande, mail och kommentar jag får om att den hjälpt någon att tänka annorlunda… Bokens mål är inte i grund och botten att gå in i detalj på mina resor, förehavanden och de projekt jag arbetat och utvecklat, det kommer senare… Målet är att man ska få upp ögonen, börja tänka på hur man lever sitt liv, hur man tar sig ur och igenom svårigheter och att man faktiskt kan lyckas mot alla odds. Som jag brukar säga, drömmar ska inte förvaras i en byrålåda, då vet du aldrig om de var genomförbara eller ej. Det värsta som kan hända är att få ett nej, eller att misslyckas…och det är ju faktiskt inte hela världen!

10563598_10152567591234320_560261869_n

Efter intervjun så fick jag många intressanta frågor från gästerna, men framför allt fick jag också en liten berättelse från en man. Han berättade att han lyssnat på ett program där man gjort en undersökning i England bland gamla människor som inte hade långt kvar i livet. Frågan som undersökningen gick ut på var: Vad skulle du vilja ändra på i livet. Svaret var: Jag hade velat leva det liv jag själv önskat och vågat göra det jag drömt om… Jag berättade för honom att det är en del av min bok. I boken säger jag: – Jag ångrar hellre saker jag gjort, än det jag aldrig vågade prova.

10565755_10152567585754320_45934698_n

Jag var mycket nöjd när jag lämnade Västervik. Vid det här laget har jag signerat några böcker och tycker det är lika roligt varje gång. Men igår var första gången jag skrev i ett autografblock! DET däremot kändes mäkta konstigt, men naturligtvis jätteroligt 🙂 Jag tackar Västervik för ett bra arrangemang där personal och övriga genomsyrade proffsighet och ett starkt bevarande av kulturen!

10568773_10152567585829320_1060871541_n

Idag vaknade jag med ett mycket glädjande mail, där en kriminalvårdsanstalt valt att ta in min bok! Tack för allt gott och att jag kan hjälpa andra, det innebär att mina svårigheter inte varit förgäves och att jag kan få andra människor att våga sikta på månen och försöka uppfylla sina drömmar!

Kram Maria