Kategorier
Jobb

Hemma från min lilla roadtrip!

Hemma efter två intensiva dagar i Stockholm…

I förrgår var jag i Värnamo och hälsade på sonen som följdes av möte med Henric i vårt filmteam. Landade hemma i Norrköping vid 23 på kvällen för att plocka upp Håkan Hemlin som skulle övernatta i gäststugan efter en kvälls rep i stan. Jag kan väl säga att jag var alldeles för speedad för att sova och låg mest i dvala hela natten. Halv sex på morgonen begav det sig mot Stockholm tillsammans med Håkan och min nya kollega Tarmo för att medverka under ADHD-dagen tillsammans med Dagens Medicin. En helt fantastisk dag där föreläsningar avlöste varandra och vi i Liv & Lust fick möjligheten att nätverka och presentera vårt arbete för alla deltagare. Att vi skulle få den responsen vi fick var helt magisk! Professorer, läkare, psykologer och forskare var eniga med oss och vårt tänk. Vi fick till och med höra att det arbetet vi gör är den felande länken i hela systemet om förebyggande arbete för drogspridning bland unga.  När vi trötta men otroligt nöjda lämnade Bonnier huset hade vi med oss massor av nya kontakter där till och med professorerna på hög nivå vill samarbeta och leverera deras kunskap för vårt kommande projekt.

Vi diskuterade även kriminalvården och det efterarbetet som idag saknas. Här har vi två spår vi arbetar med, föreläsning och kultur. Något som fått enorm respons bland både privatpersoner, anstalter och bland annat kyrkan. Att vi dessutom har en av Sveriges bästa präster (som själv en gång varit missbrukare) som frigör tid från sin ordinarie tjänst för att arbeta med oss är helt underbart!

Några ord som fastnade under gårdagen var: 25-50% av alla intagna på anstalter har ADHD. Att få en tidig hjälp och diagnos kan förebygga missbruk och kriminalitet. Det ligger hos oss vuxna att tidigt uppmärksamma problematiken hos våra barn…

10641234_10152657022899320_8940754924378963029_n

Jag sov över hos bästa Anna, där vi åt Kinamat, tittade på Idol och bara släppte allt arbete. Trötta till tusen efter en sömnlös natt, en dag fylld av fokus så somnade vi tidigt. Morgonen började också tidigt med ett besök i Nyköping, därefter matades det film i 180. Bond eventet närmar sig och efterfest planeras tillsammans med galaupplägg och meny. Galakvällen kommer att bli magisk och stjärnspäckad och är en fin sammankomst för dem som älskar gala, festligheter, träffa sina idoler och att nätverka med människor från mer än 10 länder. Något liknande har aldrig arrangerats i Sverige tidigare.

web-Instagram-FSWL-square-SE

Därefter möte med manusförfattaren och regissören Peter Grimfjord. I över tre timmar satt vi och diskuterade film, upplägg, pitch, skådespelare och finansiering. Alla viktiga punkter där vi bröt ner dem i beståndsdelar. Vi hann även med att lära känna varandra lite bättre och inse varandras förmågor och få en förståelse för bakgrund, kunskap och gemensamt engagemang i olika delar. Detta är nog så viktigt när man i några år framåt ska arbeta väldigt tätt där vikten av respekt och förståelse för individen är oerhört viktig. Jag lämnade mötet med nya insikter, en ännu större kämparglöd och en dröm om den röda mattan som detta projekt så väl förtjänar. Jag kommer i alla fall ge allt, och räcker inte det så räcker inget. Jag brukar inte falla på mållinjen när jag bestämt mig, speciellt inte när jag själv sitter vid rodret.

10448691_863734073656606_8555367959907541868_o-1

Sista mötet handlade om ännu mer film. Dock vet jag inte var detta landar än och vad jag kan göra för detta projekt. Det jag däremot vet är att jag dras till min genre, magi, mystik, historia och sagor… Jag sätter i dagarna min höstplan och har idag lämnat över en hel del arbete på andra människor för att frigöra tid till det jag brinner för. Barn och unga, för och eftervård, (ett socialt engagemang man aldrig kan ta ifrån mig), samt mitt arbete med kulturen och projektledning av den…  Jag säger som jag brukar: Shoot for the moon, even if you miss, you will land among the stars… Fantasy in my veins ❤

I natt somnar jag nog ovaggad. I morgon väntar ett möte under em, för att därefter åka och titta på casting för artister och skådespelare! Politiker ska bli kontaktade och eldsjälar ska få information av vår projektledare Anna! Se upp politiker, hon är vass och grym på att ställa de rätta frågorna. Själv gör jag det jag kan för att förändra, hjälpa och bygga upp samhällets normer på nytt… Uppmuntrar till debatt där vi alla kan gå samman och göra skillnad! Får vi inte responsen vi vill ha så får vi börja agera lite tuffare. Vi har offentliga personer med oss som kan dra i rätt trådar för att skapa debatt, media och ställningstagande. För mig räcker det inte att säga att vi är bra! Handling är det enda som kan göra skillnad, annars kan vi prata ihjäl varandra om våra önskningar! Och det vore ju tråkigt…

Skärmavbild 2014-08-26 kl. 09.28.23Mera Norrköping 26/8 2014