Kategorier
Uncategorized

Två fantastiska veckor till ända…

Mycket politik nu…

Sista veckan har inneburit en hel del politik.

IMG_3561

IMG_1349

Från Riksdagen till Rosenbad. Från Almedalen till egna diskussioner med politiker om vad man kan göra som entreprenör.

Att få medverka under He For She lanseringen var fantastiskt. Ett ämne jag brinner för, en organisation som står bakom som jag beundrar och arbetar med de frågorna jag vill lyfta och tillsammans med människor jag kommit att älska som mina vänner.

Under lanseringen var UN Womens Executive director Phumzile från HK i New York på plats i Riksdagen för att presentera och prata om vikten av att stoppa våldet mot kvinnor. Hon talade om siffror som är skrämmande där man tydligt kan avläsa att flickor och kvinnor oftast har bättre betyg efter skolan, men ändå har sämre lön för lika arbete. Det pratades om barnäktenskap och att kvinnliga ledare inte alls är i närheten av ett 50-50 samhälle!

Dagen efter i Rosenbad skedde den nationella lanseringen av Stefan Löfven. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att resten av Sverige tar efter och signar upp sig som en He For She! www.heforshe.org

11707765_10153403925649320_2399386793518358704_n

2015 var mitt första år på plats i Almedalen. Vi åkte Volvo XC90 till Visby så vi åkte allihop som kungar, eller drottningar kanske man ska säga! J.Lindeberg lanserade samtidigt sin T-shirt I AM WOMEN som till hösten även finns i butik. Vinsten går till UN Womens arbete. Jag hade föreställt mig något helt annat och blev positivt överraskad. Människor var glada, positiva, solen strålade över oss alla och de seminarier som slogs om uppmärksamheten.

IMG_3486

IMG_3514

IMG_3460

IMG_3424

IMG_3495

IMG_3409

Vi besökte några mycket intressanta seminarier, men det bästa var nog om den Virituella våldtäkten mot barn. Det nya sättet att förgripa sig på framför allt flickor via nätet. Nog för att internet har en mängd fördelar. Jag skulle inte klara mig utan i mitt arbete, men herregud vad nackdelar det finns också. Hur går man tillväga för att stoppa det näthat som råder, de virituella våldtäkterna där barn blir utsatta? Hur får man stopp på allt skit som uppmanar människor att skada sig på olika sätt och hatet som växer och skadar den psykiska hälsan. Även om föräldrar är uppmärksamma hemma, så kommer man aldrig åt detta. Idag finns nätet på telefoner, hos vänner, överallt… Och ingen kan stoppa utvecklingen som håller på att explodera. Under seminariet berättade man om en omfattande barnpornografihärva där flera män var involverade. Med i panelen fanns bl.a en professor som studerade varför utövarna gör detta. Ofta handlade det om en ensamhet, om tidigare egna erfarenheter och många var tydligen medvetna om att det var fel, men inte kunde stoppa sin dragning till barn.

IMG_3476

De som syntes mest under Almedalen var ändå KRIS. Kriminellas revansch i samhället. De var på plats för att propagera emot statligt knark. Dvs, det som skrivs utav staten och tillåter dig att knarka öppet. Snacka om att man tjänar pengar på detta! ALLT handlar om pengar och med tanke på att ex ADHD medicin rusat i intäkter till läkemedelsföretagen så kanske man ska börja fundera om alla verkligen behöver sin medicin, eller om det finns alternativa lösningar? Bara Sverige tror jag man omsätter 3,5 miljarder på ADHD medicin. Har detta bara blivit ett vinstintresse? Finns det andra vägar? Hur gjorde man förr? Bara spekulationer, men vad jag skulle komma till var att just KRIS syntes mest med sina färgglada kläder och starka budskap.

11202097_10152920520074080_4844691595421248382_n

IMG_3519

IMG_3522

På UN Womens seminarium så presenterades Malin Arvidsson som ny Goodwill ambassadör. Malin är en otrolig förebild för andra kvinnor och en oerhört varm människa. Jag berättade i min föreläsning om mina erfarenheter som flicka och kvinna och vad jag ville uppnå med mitt arbete, vilket fick god respons.

Att vara på plats i Almedalen med den organisation som arbetar enligt kvinnokonventionen kändes fantastiskt. Det är de som globalt ska förändra flickors och kvinnors rätt. Vad de behöver nu är att fler ställer sig bakom budskapen om ett jämlikt samhälle och att stoppa allt våld mot kvinnor! Jag är med dem och kommer aldrig ge upp kampen jag en gång lovade mig själv att utkämpa… Kampen om barns och kvinnors rätt! Tillsammans gör samhället skillnad!

IMG_3526

IMG_3533

Almedalen för vår del avslutades på absolut bästa sätt! Vi såg U21 vinna EM-guld på storbildsskärm med parken fylld av människor som skrek ut sin glädje. Därefter gick båten till fastlandet där jag sedan utan sömn gick rakt in i ett möte med människor som ska hjälpa oss vidare i arbetet med just det ämnet jag var på plats för att förespråka.

IMG_3528

Sommaren kommer inte direkt innebära någon ledighet. Jag får ta de stunder, de dagar som tillåter och istället rikta in mig på kvalitet istället för kvantitet.

Och just kvantitet är jag ganska bra på : )

IMG_3598