Kategorier
Familj och vänner Jobb

Stressen sätter in…

Eller så drar vi bara ett djupt andetag!

Nu bär det av mot New York och ett par dagars arbete. Staden kommer dock att ses från en taxiruta…som vanligt skulle man nästan kunna säga, för det var exakt så det var sist. Målet med resan är samarbeten som ska knytas i de projekt jag arbetar i för barn och kvinnor. Projekt som skapats under flera år och som nu ska ta fart! Mottagare av detta är de organisationer vi knyter avtal med. Företagen är de som (får) följa med på resan. De partners som kopplas på är det stor noggrannhet av. Jag har lärt mig på resans gång hur människor utan hjärta kan bete sig, och det accepteras inte längre.

10330268_678755188865056_355833277267716938_n

Jag har lyckats knyta till mig de bästa inom näringslivet, med rätt tänk och vilja att förändra. De vet min historia och förstår varför jag brinner för ämnena… När man får människor att tänka i rätt banor, varför man ska engagera sig i frågorna och vad det kan generera i om man gör rätt, då börjar det hända saker! Det finns faktiskt människor som har styrka, pondus och kapacitet, men även innehar empati och ödmjukhet! Det är kombinationen som är svår att hitta, men som när man hittar dem, är det de bästa tänkbara! Nu ska detta arbetas upp på den nivå det är värt att vara på, så att jag kan falla ner på gräsrotsnivå igen och göra det jag gör bäst! Inspirera, stötta, hjälpa och bygga vidare på de värden jag valt att engagera mig i… Jag har erfarenheten och jag vet vad jag pratar om!

Från New York och direkt till Victoriadagen på Öland. Även om jag tidigare i våras sa ifrån om fortsatt projektarbete med Victoriadagen så har jag några åtaganden kvar och jag är naturligtvis på plats för att stötta och för att fira både Kronprinsessan och en nära vän som fyller år! Det blir kalas i dagarna tre kan man säga!

1508020_208156126034168_954749289_n

Stressen ligger i att jag ska hinna få klart allt inför resan tidigt i morgon bitti. Både för New York och för Öland! Pass och allt därtill, två packningar… skulle jag köpt ny klänning till Öland? Och när ska det hinnas med? Kanske Arlanda har någon butik, eller ska jag klämma in en sväng på stan i N.Y mellan två möten? Nej, det hinns inte med!

Eller så släpper vi stressen… Jag gör presentationsmaterialet på flyget i morgon bitti. Jag har ju faktiskt 7 timmar på mig. Packa väska nummer två hinner jag när jag är hemma och vänder i helgen. Klänningar finns i garderoben i värsta fall. Bara att öppna och damma av! Har vi löst stressen nu? Svar JA!

Jag har haft det ena barnbarnet hos mig sedan igår och en fråga kan ju lätt vara:- Men varför Maria! När du har så mycket att göra just nu! Ok, här kommer förklaringen!!!

IMG_3621 IMG_3617

Detta ger mig ro och tankarna som annars bara skulle vara fokuserade på jobb, blir istället fokus på ¨Här och NU¨! Tappar man den biten, så kan man lika gärna sluta med allt!

GLÖM INTE! Det är du som är föraren av ditt liv, och det är du som fattar beslut om vad som är bra för dig, inte andra, även om de många gånger vill! Puss & Kram

IMG_2217