Kategorier
Familj och vänner Jobb

Fantastiska möten

Ibland undrar man hur saker och ting sker och varför…

Möten i livet är bra konstiga, märkliga eller kanske rent av menade! Idag har jag haft möte med en svensk tjej som bott i New York i 30 år. Vi träffades under tiden med Childhood i New York. Nu flera år senare är hon i Sverige på besök och vi fick möjlighet att träffas. En inspirerande kvinna med stor erfarenhet av livet, musiken och att våga välja att vad hon vill göra med sitt liv. Hon berättade att en av anledningarna till att hon en gång lämnade Sverige var på grund av den svenska jantelagen och avundsjukan. Den är uppenbarligen känd i hela världen och det är riktigt kul att Sverige är bäst på något, även om världsmästare i avundsjuka är ganska tråkigt att ta hem titeln på. Vi hade i alla fall en hel del utbyte av vårt möte då vi också båda har ett stort engagemang för barn, kvinnor och mänskliga rättigheter. Jag hoppas jag kan åka över i sommar för att prata mer, få inblick i hennes liv och arbete och förhoppningsvis kunna besöka någon av hennes konserter, då hon just nu spelar in en platta…

Flera liknande kontakter har landat i händerna den senaste tiden och jag ser fram emot vad vi tillsammans kan göra. En före detta kollega från England har hört av sig. Jag har genom åren uträttat mer utanför Sveriges gränser än här hemma och kanske är det detta som kommer tillbaka nu. Det finns en mening med allt. Det mest fantastiska med möten med människor är att jag känner mig vuxen nog att välja vilka jag vill ha kvar och vilka som får lämna utan att passera gå. För mig har det varit viktigt att man står bakom barns och kvinnors rätt. Som vuxen kan man välja att avsluta en vänskap om de inte lever upp till sina egna värderingar. Som barn är det svårare då man hela tiden bygger självkänsla och är rädd att bli ensam. Gruppen och gemenskapen har en enorm kraft och styrka hos våra barn och unga. Det är just därför det är viktigt att bygga starka barn, så vi slipper laga trasiga vuxna… ❤

1044555_269248069897984_2038926581_n