Kategorier
Familj och vänner Jobb

Smultron till alla…

Börjar som jag slutade sist…

Jag önskar att du kunde plocka smultron med mig på gyllene kronor av smultronkvistar ❤

Tack för den fina respons jag får mina ibland lite poetiska inlägg. Jag ska ju inte sticka under stol med att jag älskar att skriva i vackra former. Som barn skrev jag mycket poesi, sagor och som tonåring skrev jag låttexter. Det skrivna ordet har länge betytt mycket för mig, då man får möjligheten att uttrycka känslor och sina innersta tankar i text som kan beröra och hjälpa. Just: Jag önskar att du kunde plocka smultron med mig på gyllene kronor av smultronkvistar, var riktad till en sjuk närstående. En sjukdom som inga mediciner längre kan åtgärda. Idag tänkte jag på henne igen och äntligen så är de här, de som jag pratat om, smultronblommorna. En dag kanske kan vi plocka smultron tillsammans och kanske att du kan se det vackra som jag ser..

IMG_2814

Veckan har bestått av mycket arbete. Nästa vecka har vi en stor konsert med 100 barn som ska stå på scenen. Under våren har de skrivit texter och artister har tonsatt deras låtar. Ett magiskt resultat där gemenskap och att bygga självkänsla har varit grundpelarna!

Det jag vill lära barn jag arbetar med är också att mobbing inte är okej. Mobbing, skvaller och trakasserier skapas av små människor med stor avund. Oftast så retar och mobbar de för att de inte vet bättre. Kanske fick de inte hjälp med att bygga självkänslan hemma. Kanske saknas den riktiga kärleken? Mest troligt är det just därför som de försöker skada andra, så att mobbarna själva kan lyftas. Men att mobba och döma andra människor oavsett vem de är, vad de gjort eller var de kommer ifrån, visar bara vem du är, inte vem den mobbade är… Det är lättare att bygga starka barn, än att laga trasiga vuxna!

IMG_2731

Jag tycker alla har rätt till att plocka smultron, känna doften av våren och ha förmågan att glädjas över livet. Jag önskar att alla barn fick uppleva det och inte bara asfalt eller sand under fötterna. Jag önskar att alla fick känna att de var lika värda… Något jag kommer tala om för barn och elever inför konserten nästa vecka är följande: Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, eller hur din situation hemma ser ut. Det spelar ingen roll vad du har för hudfärg. Vi har alla samma färg på hjärtat och det betyder att vi alla är lika värda och att alla kan uppnå sina drömmar, bara vi kämpar för dem… Jag vill att alla barn ska kunna plocka smultron på gyllene kronor av smultronkvistar ❤ För det är de värda…