Kategorier
Uncategorized

Vi växer!

Vi växer…

Arbetet med kvinnors och flickors rättigheter växer. Ändå känns det som jag inte gör tillräckligt. Det är otroligt många som far illa idag. Problemet med våld och diskriminering är stor i världen och trots att man på olika håll arbetar hårt för en förändring, så verkar det aldrig ta slut. Jag läser om flickor i Nepal som våldtas, säljs till äldre män och bordeller, där de flesta dör innan de ens fyllt 20 år på grund av övergreppen. Snittåldern på flickorna är 12 år…SNITTÅLDERN!  Jag läser om flickor som lämnas på gatan som nyfödda för att de föddes med fel kön. Jag läser om kvinnor som inte har något värde, som stenas, kastas ut på gatan och gruppvåldtas av män. Hur är det ens möjligt att genomföra en våldtäkt och ens få erektion av att se en värnlös flicka eller kvinna som gråtandes ligger på backen och ber för sitt liv?

cambodia-603370_960_720

För varje dag jag läser om dessa hemska händelser så blir jag bara mer och mer förbannad och samtidigt förundrad över att det ens är möjligt. I ett normalt förhållningssätt till sex så existerar det mellan två individer som är kära i varandra eller tänder på varandra, där båda vill. Att med våld förgripa sig på det sätt som sker, har inte med sex att göra. Det är ett maktmissbruk av högsta rang!

Det finns en mängd organisationer som arbetar med frågorna och som bör lyftas om och om igen. Både barnkonventionen och kvinnokonventionen säger att det är emot mänskliga rättigheter att förgripa sig på barn och kvinnor. FN står bakom, ett par hundra länder står bakom och ändå så sker det. Till och med i de länder där man skrivit på…?

Förra veckan kunde vi släppa två fantastiska nyheter inom det jag själv arbetar med för att stötta den globala rörelsen för kvinnors och flickors rättigheter. Onebracelet Orange släpptes exklusivt på Halens.se, Bubbleroom.se och Cellbes.se. Onebracelet Orange är framtaget för att stötta kampanjen Orange Day. FN har utsett den 25:e varje månad som dagen vi står upp för att stoppa våldet mot flickor och kvinnor. Inför den 25 maj så släppte vi nu Onebracelet Orange och förhoppningen är att så många som möjligt väljer att köpa och bära armbandet och visa sitt ställningstagande mot våldet! Pengarna inför den här lanseringen går till UN Women nationell kommitté Sverige och deras globala arbete för kvinnors och flickors rättigheter.

product_02_orange

Den andra fantastiska nyheten förra veckan var att vi expanderade med Onebracelet till Finland och tecknade avtal med UN Women nationell kommitté Finland. Här ska samma arbete göras som gjorts i Sverige, och för varje land vi hittar en överenskommelse med, desto fler människor kan vara med i vårt Movement Onebracelet som inte bara är ett armband, det är ett ställningstagande!

Skärmavbild 2016-05-12 kl. 12.16.19

I veckan fortsätter arbetet för att utveckla, hitta nya vägar och förmedla budskapet. Jag är oerhört tacksam för att vi kunnat ta detta vidare och kan konstatera att med hårt arbete så går allt. Ett arbete som är värt att slita för när vi ser resultat och kan både generera pengar till organisationerna samt visualisera budskap som känns viktigare än någonsin! Fördjupar mig i flickors rätt idag och kommer senare i veckan att föra dialog om att personligen besöka ett projekt för att utveckla min egen kunskap och på plats kunna göra ännu mer nytta.

Dagens mest självklara: Vi är alla lika värda, oavsett hudfärg, kön, sexualitet och bakgrund…

Kärlek till er ❤