Kategorier
Uncategorized

Dags för bröllop!

En barndomsdröm går i uppfyllelse…

Barndomskamraterna ska viga sig och naturligtvis ska man då bege sig på bröllop. Som flicka drömmer vi ofta om att en dag få stå som tärna i en vacker klänning, vid sidan om sin bästa vän. Jag drömde om att bli bestman. Varför vet jag inte, kanske för att det inte ska svara så, eller finns det sådana regler?

Nu när barndomsvännerna ska gifta sig så fick jag äntligen frågan. Maria, vi vill att du bär ringen och vittnar vid vigseln. Tankarna börjar snurra. De ska inte ha någon bestman eller tärna, men de ska ha en ringbärare. Om jag bär ringen och vittnar, är det då inte så nära bestman man kan komma? Jo, visst är det så. Andra kan tycka att jag ju bara ska bära ringen, men i min värld så kommer jag nog inte närmare drömmen om att vara just bestman, så det får vara så, även om det inte är uttryckt på det viset.

Nåväl, en större ära kan jag inte tänka mig. Detta är vänner jag känt i nästan hela mitt liv. Jag var 10 år när jag träffade bruden första gången och vi var ett litet (bästa-kompis-gäng) som sedan höll ihop. I 37 år har vi känt varandra, och jag hoppas att vänskapen fortsätter i minst lika många år till.

12717910_10153940779634320_4755264004347113751_n

När jag nu fått denna ära så var jag tvungen att googla lite på uppgiften. Hmmm… Bestman är alltid en man, men det finns män som väljer en kvinna med samma ansvar och då kallas de bestwomen. Något som i Amerika anses vara annorlunda och inget att rekommendera. En ringbärare är ofta ett barn på ca 4-5 år. Man använder falska ringar när de bär fram dem på en liten plyschkudde, detta för att det är riskabelt med en så liten som kan snubbla eller tappa bort dyrgripen. När jag läser detta så ser jag att min dröm om bestman/ringbärare inte passar in någonstans. Jag är varken man eller ett litet barn. Däremot som är jag  en av brudparets bästa vänner och det måste väl vara gott nog, eller?

Jag antar utmaningen och ser uppgiften som en livsuppgift, där jag struntar i vett och etikett rekommendationerna för bröllop. Jag bryr mig inte om ifall det anses konstigt eller annorlunda. För om brudparet valt att det ska vara så, så är det just det som är det rätta. Dessutom slår flickdrömmen om bestman in, även om jag nu teoretiskt och enligt (rekommendationer) inte bör vara det, och även om jag enligt konstens alla regler i namnet (bestman) inte kan vara det beroende på att jag är kvinna, så är det titeln jag tar. Jag menar, det är dessutom troligen min absolut sista chans att få vara det, så låt mig få leva i den lilla bubblan:)

Så, nästa fredag, medan jag stoltserar som vittne, ringbärare och bestman så ska världens vackraste par gifta sig. Inuti dessa underbara människor så finns ett hjärta av guld som alltid finns vid sina vänners sida, som aldrig säger nej och som alltid kommer med uppmuntrande ord. Som aldrig dömer, utan lyfter och som alltid försöker le trots att le är kanske det sista man vill göra just då…

Vänner är som en familj och när man säger att blod är tjockare än vatten, så vet jag med bestämdhet att det inte är så. Familjen är dem som finns där för dig och som älskar dig förutsättningslöst och utan krav och komplikationer. Familjen är det band som skapas av vänner och som inte kan brytas, no mather what…det har inte med blod att göra.

Nu ska det laddas för den stora uppgiften och den enorma ära som det bär med sig. Frågan som återstår är om jag ska ha kostym eller klänning… Kärlek till er alla ❤

12717420_10153925591324320_8780182370624543572_n