Kategorier
Familj och vänner

Strejken gick sådär!

I fredags gick jag i strejk…

Det gick väl sådär kan jag säga, men de timmar jag strejkade var bra. Beslutet att gå i strejk kom sig av att jag insåg att det förväntas att jag ska ordna allt. Det har blivit en självklarhet att jag finns, ordnar allt åt både familj och kollegor och jag ber inte om något tillbaka, eller ens ett tack. Nu när två söner flyttat hem över sommaren så blir kravet ännu större för att inte tala om 4 middagar + 3 matlådor. Vi pratar storkok och massor av disk!

Fredagsmorgonen lyste ikapp med solen. Mailen haglade in, telefonen ställde krav och när telefonen ringde och jag fick frågan vad det skulle bli för mat på kvällen så blev svaret, – Jag vet inte, ni får lösa det. Sen stängde jag helt enkelt ner. Jag tog med en bok, kaffe och solkräm och lade mig på altanen. Satte telefon på ljudlöst och funderade på hur världen skulle klara sig utan att jag hade alla svar och lösningar. Det kan ju faktiskt vara så att jag blir allvarligt sjuk och man måste fatta egna beslut, laga mat, diska, plocka undan tomma topprullar efter sig. Det kan ju vara så att jag inte är talför och inte kan svara på någonting gällande jobb, möten, hur saker och ting fungerar. Man bara räknar med att jag alltid finns…ordnar allt.

13307297_10154229920139320_1357214137880380640_n

Nåväl, där ligger jag iförd bikini och strejkar, där jag klart och tydligt talat om på Facebook att jag gått i strejk, ifall någon hade missat det. Efter någon timme ringer sonen och frågar om jag kan hämta hans dotter på dagis för det var massor på jobbet och han var tvungen att jobba över. Självklart ordnar vi det, jag vill ju så gärna hjälpa till och jag avgudar mina barnbarn. Därefter ringer jobbet och jag var tvungen att ta ett utlandssamtal på två timmar. Visst gör jag det, det är oerhört viktigt just nu… Så vid 16.00 så hade strejken upphört och jag påbörjade maten till kvällen.

Under helgen fick jag höra av vänner att när man går i strejk så planeras den ofta noggrant. Så nästa gång jag går i strejk så ska jag meddela alla berörda redan en vecka innan. Ska bara kolla väder appen först så jag lägger den i samband med fint väder eller kanske en fotbollsmatch… Eller så struntar jag helt enkelt i att strejka. Jag älskar ju trots allt familj, vänner, mitt arbete och att hjälpa till. Kanske en dag så får jag tillbaka lite kärlek, omtanke och egentid. Eftersom jag inte är med i facket så kanske min strejk inte hade godkänts ändå. Men jag försökte i alla fall att sätta ner foten, och det klappar jag mig själv på axeln för ❤

13401351_10154239837559320_1734948108_n