Kategorier
Uncategorized

Semestertider…

Det var längesedan jag skrev…

Det har hänt så otroligt mycket och när det blev dags för lite ledighet så greppade jag den med hull och hår. I veckan börjar jag arbeta lite smått igen. Presentationer ska färdigställas, koncept ska utvecklas och hösten ser ut att bli välfylld.

I år var jag tillbaka på Gotland för Almedalsveckan. Det var många seminarier som var riktade mot Global Goals, jämställdhet och många debatter som hölls om våldet mot kvinnor och barn. Känslan när man sitter på ett seminarie och man hör polis, domare och organisationer berätta om att Barnsex-handeln omsätter 150 Miljarder varje ÅR!!!! Att det kostar 1500:- för 30 minuters sex med en kvinna, då får ”kunden” i stort sett göra vad som helst. Eller 500:- för en snabbis!!
Nu efterfrågas dessutom gravida kvinnor på sexköpsmarknaden där deras ”hallickar” ser till så att kvinnorna blir gravida för bättre affärer. Därefter gör de en sen abort eller adopterar bort barnet… Kräkkänslan som uppstår är fruktansvärd.

Det positiva med den informationen (om man nu kan säga så), är att det berättas om det sjuka som växer i vår värld, och i vårt land. Att man informerar om hur illa det är ställt egentligen. Vi läser varje dag om våldtäkter i media och i Sverige. Men vi får inte all info… Det förekommer ca 100 våldtäkter om dagen i vårt land. 100 stycken kvinnor som får sina liv förstörda varje dag.

13567009_10154320589714320_815444038299816084_n

Global Goals som innefattar FN:s 17 globala mål är på tapeten. Målen ska uppfyllas tills år 2030 och det är ett gediget arbete. Alla målen är viktiga för att skapa en bättre värld där vi kan leva i trygghet. UN Women nationell kommitté Sverige var på plats och det var en ära att än en gång få delta och förmedla deras budskap under Almedalens viktiga dagar!

13686755_10154343200029320_3791128054329855754_n

Väl hemma från Gotland så började lugnet ta form och veckan efter gick jag in i semester-mood, även om jag varit kontaktbar för samarbetspartners och även fört dialog gällande ett uppdrag i England. Barnbarnen har tillbringat en hel del tid här, altanen har blivit inglasad, vi har badat, ätit glass och solat, sådär som man gör på semestern. Vi har hunnit med att vara på sjön med vänner och sett solnedgången i värmen… Dock har inte alla vänner hunnit besökas. En semester på två veckor där allt ska in som man inte hinner annars kan bli pressad. Därför har det tagits i lugn takt med vetskap att det (kanske) blir en fin höst också, och för den delen så är sommaren inte slut än:)

13567501_10154332098329320_3513549225812909669_nDen här veckan börjar jag sakta arbeta igen. Mailar de som ska mailas, även om de inte läser förrän nästa vecka när de flesta är tillbaka. Planerar det som ska planeras och tittar på tidsramar för arbetet.

Det blir en hel del arbete och resande under hösten, både för vårt arbete med Onebracelet, men också med föreläsningar och en teknologi som jag just nu utvecklar. Dessutom ska jag till varmare breddgrader i höst för en veckas ledighet, så sommaren är inte slut för mig än.

Fortsätter min lugna uppstart med att sitta på altanen i skuggan och arbeta. Funderingar jag fått under ledigheten ska jag dela med mig av en annan dag. Mitt huvud fungerar lite så… När inget annat utförs så går hjärnan till eftertanke. Något som är viktigt och oumbärligt för att man hela tiden ska förbättra sig som människa. En fin fortsättning på dagen och ni som har semester, fortsätt njuta och använd din ledighet till lite eftertanke… Kram