Kategorier
Jobb

Semestern är definitivt slut!

Semestern är definitivt slut!

Och fort gick det… Med tre planerade veckor så var det egentligen bara 1,5 vecka som ägnades fullt ut åt semestern. Därefter började det krypa lite i kroppen. Nästan så att jag förberedde mig mentalt på att det snart sätter igång. Jag ska inte gnälla, i september har jag 10 dagars ledigt igen och förlänger semestern lite till.

Under ledigheten kommer ofta tankarna. De greppar fast hjärnan och låter tankarna flöda fritt. Det är sällan jag tillåter det, men eftertanke är bra. Att sitta på altanen och titta ut över naturen. Att vandra i skogen och andas in lugnet och höra ljudet från fåglarna. Att med vänner få skratta helt bekymmerslöst. Det är återhämtning, det ger eftertanke och kärleken och omtanken man är i så stort behov av får man utlopp för av vänner och familj.

13935082_10154411493099320_6297336483094386383_n

Under sommaren har jag haft mina söner hemma och barnbarnen har tillbringat mycket tid hos oss. Något som jag älskar och ger mig kraft att jobba vidare med de tyngre ämnena. När de åkte hem förra söndagen efter att vi både haft barnen i flera dagar och anordnat kalas för den yngsta så var jag helt lam i kroppen. Trött var bara förnamnet och jag föll ihop på soffan för att bara vara i tystnaden. Men sedan tar det bara några dagar så börjar barnbarns-tarmen kvida igen och jag får riktiga cravings efter dem. Det är 9 dagar sedan nu och jag längtar så jag dör. Det sägs att barnbarnen är livets efterrätt och det stämmer. Man har dem för att man vill, inte för att man har 24/7 ansvar. I natt när jag kommer hem så ligger den ena i min säng och sover och jag ser fram emot att krypa ner och dofta i hans hår och känna hans lugna andetag. Med det så kommer jag somna gott…

Just nu sitter jag på flygplatsen efter att ha varit i Oslo över dagen och väntar på mitt tåg. Arbetet för kvinnors och flickors rätt och höstens stora UN Women kampanj: End violence against women / Orange Day, är i fokus nu. Det känns enormt viktigt att belysa just detta, speciellt efter sommarens alla våldtäkter och sexuella ofredanden mot flickor och kvinnor här i Sverige. Det är inget unikt för Sverige, det sker överallt, i alla samhällsklasser, i alla länder, hela tiden… Dagens besök i Norge var möte med FOKUS Kvinner, en organisation som stöttar UN Women och arbetar hårt för att stoppa just våldet mot kvinnor och flickor. De har 64 medlemsorganisationer och kontor i flera länder. Idag tecknade vi avtal och tillsammans ska vi arbeta för att belysa problemet, visualisera människors ställningstagande mot våldet och skapa ekonomiska möjligheter för deras arbete i världen.

Jag känner mig oerhört tacksam som får möjligheten att träffa alla dessa eldsjälar som vill förändra. Alla gör de ett grymt arbete och en dag ska jag berätta hur det hela började med just mitt engagemang.

Nu påbörjas arbetet med att bygga Norges marknad för Onebracelet, utbildning och information. Dessutom driver FOKUS enormt spännande egna projekt för att uppmärksamma kampanjen Orange Day i November. Jag ser mycket fram emot arbetet och konstaterar att vi med det nya avtalet påbörjat arbetet för hela Skandinavien. Sverige, Finland och Norge! Detta är inte en kvinnofråga, detta är en mänsklig rättighet!

Until next time… Take care ❤