Kategorier
Uncategorized

Nya samarbeten

Nya samarbeten och nya marknader

Förra veckan tecknades avtal med UN Women nationell kommitté United Kingdom för att arbeta med jämställdhet och att stoppa våldet mot flickor och kvinnor genom Onebracelet i UK. Det innebär att vi nu finns i 4 länder och det Movement vi velat skapa börjar ta form där människor från flera länder har möjlighet att ingå en gemensam kampanj och visa sitt stöd.

Den 25 November är det Orange Day, dagen som FN utlyst som den internationella dagen då vi står upp och visar att vi är emot våld mot kvinnor och flickor. Den 25 varje månad ska man dessutom bära något i Orange för att visa sitt stöd. Vårt verktyg är Onebracelet Orange som både ger ekonomiska möjligheter för UN Womens arbete, men också visualiserar bärarens ställningstagande.

stop-1131142_960_720

Det jag ofta får höra är att man alltid arbetat med att sponsra organisationer, och eventuellt får man använda loggan på företagets hemsida. Här kan du personligen visa ditt stöd genom Onebracelet Att ge bort som gåva till kunder, att bära själv eller att sälja till förmån för kvinnors och flickors rättigheter. Plötsligt blir det visuellt och du kan sprida budskapet på ett bättre och mer effektivt sätt.

Vi kommer också snart att kunna presentera vår första globala ONEBRACELET Champion, vilket är otroligt spännande. En kvinna som själv varit utsatt och nu för en global kampanj mot det utbredda våldet mot kvinnor och flickor.

Skärmavbild 2016-08-29 kl. 08.34.49

För ett par veckor sedan blev jag kontaktad av Svenska Narkotikapolis Föreningen vars medlemmar består av Polis, Kustbevakning, Tullverket, Åklagarmyndigheten och Kriminalvården. Förra veckan blev det klart att jag ska inleda ett samarbete med dem och utbilda myndigheter och företag inom droger, missbruk, kriminalitet och våld i nära relation. I oktober är jag med på ett utbildningstillfälle tillsammans med representant från Rikskrim och ECAD, (Europeiska Städer mot Narkotika). Jag ser mycket fram emot hur jag ska kunna använda mina egna erfarenheter och påverka för att sprida kunskap och utbilda från ett egenupplevt perspektiv. Det mest spännande är att de valt att ta in en kvinna i detta arbete.

När man som jag är en eldsjäl och drömmer om att göra skillnad för att hjälpa människor, så är varje steg positivt. Varje samarbete som tar budskapet vidare, varje företag som tar ställning, varje människa som lyssnar och gör ett aktivt val att stötta…

Eldsjälar bränns ofta ut och landar som aska på marken. Jag har varit på väg flera gånger, men om jag tillåter det så tystnar ännu en själ som vill stoppa våld, kriminalitet och droger som faktiskt är ett globalt folkhälsoproblem. Och än är jag inte beredd att kasta in handduken. Nu siktar vi istället högt och med nya samarbeten och utmaningar så sprider vi också budskapet om att stoppa våld, sexuella övergrepp och diskriminering mot kvinnor och flickor!

 

Bifogar några sätt att vara med och påverka, Mot våld, droger, kriminalitet och för ett jämställt samhälle där vi står upp för varann och där alla är lika värda! KRAM ❤

Bli medlem eller månadsgivare på UN Women nationell kommitté Sverige och stöd arbetet för jämställdhet och att stoppa våld mot kvinnor och flickor: http://www.unwomen.se/manadsgivare/

Köp ONEBRACELET och visa ditt stöd för UN Womens arbete: http://onebracelet.org/product/onebracelet/

Bli medlem på Svenska Narkotika föreningen och arbetet mot droger: http://snpf.org/medlemsinfo/

Bli medlem i KRIS och stöd arbetet mot narkotika och där före detta  kriminella och missbrukare hjälper varandra tillbaka in i samhället: http://kris.a.se/info/

Genomför NBV:s studieplan Mitt liv, mitt beslut. Lär dig mer om medberoende och barns upplevelser när de växer upp i destruktivitet och missbruk samt hur du hanterar situationen om en kvinna blir utsatt för våld och hot. Studieplanen är gratis och finns över hela landet. http://www.nbv.se/verksamhet/studiematerial/mitt-liv-mitt-beslut/