Kategorier
Uncategorized

Lansering, resor och engagemang

Den 4 oktober var det dags.

Lanseringen av Onebracelet orange till förmån för UN Women nationell kommitté Sverige. Detta för att uppmärksamma Orange Day och arbetet för en värld fri från våld och diskriminering av kvinnor och flickor.

Mitt under eventplaneringen så åkte jag till San Diego med yngsta sonen för att fira min pappas 70-årsdag. Något som redan var bokat innan eventet bokades. Jag lär mig dock aldrig att dygnet bara har 24 timmar och att jag inte hinner allt…

image

När jag kom hem från USA så blev jag dessutom sjuk i influensa två veckor innan lanseringen gick av stapeln. När den 4 oktober så kom, så var vi ändå förberedda till tänderna. Med god hjälp och fantastiskt arbete från UN Womens svenska kommitté och ett lugn mellan oss så rodde vi iland ett event som blev både hyllat och extremt bra. Lagom av allt! Tal, musik, engagerade ambassadörer och människor!

Wallmans där eventet hölls hade tagit fram en orange drink kvällen till ära och ställde upp med både lokaler och artister. På scen hade vi MIQ med sin nya låt Ma mama said, Linda Bengtzing och Wallmans egna artister. På scen var också Roddy Benjaminsson ( Hero från Gladiatorerna), Tim Markström och David Bo Wiklander från Hammarby Fotboll, samt representanter från Onebracelet och UN Women NK Sverige! Foto: Mats Lefvert

imageKvällen blev så magisk som vi alla hoppats på och budskapet om det utbredda våldet mot kvinnor och flickor var tydligt.

 

image

Dagen efter eventet bar det av hemåt för att packa om väskan och åka 100 mil tur och retur till Oslo för att besöka Fokus kvinner och Presskontakterna Norge. Att få sånt stöd som vi får från PR byrån Presskontakterna är magiskt. De pratade direkt om att erbjuda alla sina kunder Onebracelet Orange och om två veckor är det pressvecka där media blir tilldelade material för att berätta om Fokus Kvinners arbete i världen och hur Onebracelet kan hjälpa till att synliggöra arbetet och ställningstagandet.

Två av PR byråns tjejer ställde direkt upp på bild och jag gillar verkligen den här bilden på dem ❤

image

Igår kom jag då hem efter 150 mil i bil på fyra dagar. Trött och sliten, men fullt fokuserad och inställd på att Oktober kommer vara en hektisk månad där vila inte prioriteras. Idag har jag dock gått omkring i pyjamas, landat i veckans arbete och börjat packa för nästa resa.

I morgon bär det av mot Arlanda för vidare färd mot Helsingfors och Finland. Där ska vi träffa ny PR byrå, en hotellkedja och UN Women nationell kommitté Finland. Dessutom ska vi förhoppningsvis komma fram till en global aktivitet och teckna avtal kring hur den ska lanseras och lyftas. Jag ska träffa en stark kvinna som gjort en egen resa i våldets tecken där hon på sitt sätt medverkar för att bryta tystnaden mot våldet ❤

Först på fredag landar jag hemma igen, med nya erfarenheter, nya intryck och en väska som åtminstone får stå orörd över helgen…