Kategorier
Jobb

Hektisk vecka!

Avslutar veckan…

En hektisk vecka med mycket positivitet! Måndag och tisdag var jag i Helsingfors och träffade UN Women nationell kommitté Finland som Onebracelet tidigare tecknat avtal med. Målet är att synliggöra deras arbete om jämställdhet och en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Vi hade brainstorming om hur man når ut och vilka potentiella partners vi ska samarbeta i Finland. Dessutom tecknade vi avtal med en Onebracelet Global Champion, något jag snart ska berätta mer om. Sokos hotels och Polhem PR i Finland fick också besök då vi påbörjar PR arbetet i Finland för att uppnå synlighet och de tackat ja för att sprida budskapet.

14696877_10154626606529320_141065142_n

Efter Finland bar det av mot Stockholm för möte med en kommun i Sverige som vill använda olika verktyg och föreläsningar för att minska kriminalitet, våld och skapa en säkrare stad. De har som alla andra kommuner problematik med både våld och missbruk som går ner i åldrarna och har därför kontaktat UN Women nationell kommitté Sverige för att titta på möjliga samarbeten. Att våga satsa på vår framtid, barnen är inte modigt, det är en förutsättning för att skapa en tryggare stad.

Sista anhalten för veckan var Borlänge och föreläsning under Svenska narkotika polisföreningens utbildningsdag. De gör ett grymt arbete när det gäller att informera om narkotikan i världen, kriminalitet och den ökade brottsligheten. Mitt uppdrag var att berätta om medberoende och ur egen upplevda erfarenheter förmedla vikten av att vi måste uppmärksamma barn och kvinnor som lever i destruktiva hemförhållanden. Information som sökes på internet och som upplevs vara känsliga att diskutera är: 1. Våld i hemmet, 2. Missbruk i familjen, 3. Narkotika. De tre högsta punkterna på söklistan är precis det jag engagerar mig i. Dagen var fantastisk med en mängd intressant information och enligt mätningar som kommer inom kort så verkade mitt engagemang och föreläsning vara uppskattad, vilket jag är oerhört tacksam över.

14741221_10154626606834320_429133960_n

Igår landade jag hemma igen efter fem dagars arbete hemifrån. Den egna sängen och tid att reflektera är ett måste efter så intensiva dagar. Nu ska jag bara vara, umgås med barnbarn och ladda batterierna inför nästa vecka. En grym helg tillönskas alla ❤