Kategorier
Uncategorized

Framtiden är större…

Igår föreläste jag för NBV Sydost i Eksjö.

En öppen föreläsning för allmänheten där medberoende och våld under missbruk var fokus och där man klart kan se vilka som har egna erfarenheter. De flesta som kommer på en öppen föreläsning vill ofta ha verktygen för att komma vidare, veta hur andra gör, orkar och vågar. Det blev en intim föreläsning där frågorna berörde just, ¨Hur ska jag göra för att släppa taget och vad händer om jag gör det?¨ 

NBV arbetar mycket med frågorna och har en mängd projekt för att stärka människor.

På måndag är det den 24 Oktober och FN-dagen. Ny kund lanserar Onebracelet i Sverige till förmån för UN Women nationell kommitté Sverige för att stärka jämställdhet och kvinnors och flickors lika rättigheter. Det känns som man aldrig kan sluta prata om ämnet, speciellt när man dagligen träffar på kvinnor både privat och i arbetslivet som någon gång varit offer för våld, övergrepp eller drabbats av en snedvriden syn bara för att hon är kvinna. Det finns statistik som säger att 1 av 3 kvinnor någon gång utsätts för våld i sitt liv…men ibland känns det som fler än vad statistiken säger…

Nu är det i alla fall helg och med veckans många diskussioner kring det förflutna där många slår på sig själv och anklagar sig själva för misstag eller ouppmärksamhet så passar denna text ganska bra!

Det finns en anledning till att vindrutan är större än backspegeln… Det som finns framför oss är mycket större än det som finns bakom oss!  Glöm inte det, och glöm heller inte att misstag gör alla, och det är helt okej. Du är värda lycka, ta den och njut av helgen! KRAM

14670857_1815192545432801_2468813265290111464_n