Kategorier
Uncategorized

Ljusmanifestation…

I veckan ska jag vara moderator för en ljusmanifestation för drogernas offer.

Ett viktigt budskap där känsla och fakta ska levereras. Idag har jag skrivit mitt inledningstal och jag hör själv att rösten nästan brister när jag läser upp det för mig själv. Det är mycket känslor involverade när man pratar om detta, när människor mist någon man älskat och inte kunnat påverka. Det är dock viktigt att förmedla, att få anhöriga att förstå att det inte är deras fel. Att får organisationer att förstå vikten av att lägga resurser på förebyggande arbete och där politiker måste agera och ge verktyg till det.

candles-492171_960_720

Varje dag läser vi om hur våldet och brottsligheten ökar, många gånger med droger som en svans bakom. Gängkriminaliteten ökar, våld mot kvinnor och barn, och det verkar som vi står helt maktlösa och bara tittar på… Finns det ingenting mer vi kan göra? Många gånger är det eldsjälarna som sliter sitt hår för en förändring? Vi kan göra det, men vi måste ha stöd från myndigheter och politiker. Inte ett ¨sopa under mattan¨beteende där kommuner blundar för framtidens kostnader, krossade själar och familjer.

Gråter inombords när jag ser utvecklingen, men så länge mitt hjärta slår så fortsätter jag det arbete jag brinner för och arbetar med. Jag säger som jag gör när jag föreläser för människor i utsatthet: – Inget barn föds med en dröm om att bli kriminell eller missbrukare. Det är samhället som formar oss människor. Och då måste vi också kunna hjälpa dem tillbaka…