Kategorier
Uncategorized

Tack Malmö!

Sitter på tåget hem från Malmö och utbildningsdagen med Svenska Narkotika Polisföreningen.

Som vanligt få jag sista passet på dagen. Trots att jag får med en hel del under min timme, så är det så mycket mer man vill förmedla. Så mycket mer vi kan göra för att arbeta förebyggande och lägga fokus på barnen. Jag tänket så här… Om en missbrukande kriminell kostar samhället mer än 20 miljoner under en livstid, borde vi inte kunna satsa en del av de pengarna på förebyggande verksamhet med och för barn i riskzon? Vad har vi att förlora på det? Samma sak gäller våld och trakasserier mot flickor och kvinnor. Det är de små barnen vi ska uppmuntra till jämställdhet. De gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Om du skriker jävla kärringar, ni spelar som småflickor under en fotbollsmatch, så lovar jag att pojkarna runt omkring dig växer upp med fel värderingar om jämställdhet och allas lika rätt. ALLT börjar hos barnen…allt!

Det var som vanligt en mycket bra och engagerad publik som lyssnade och tog till sig det vi hade att berätta. Övriga föreläsare de här dagarna är från polisen och bär på enorm kunskap och information om framför allt hur drogsituationen ser ut lokalt och nationellt. Mycket intressant att höra om narkotikaförsäljningen på internet och sociala medier och som de säger, behöver vi 10 000 patrullerande poliser till, så behöver vi ytterligare 10 000 som patrullerar på nätet!

I kväll landar jag sent hemma för att duscha, sova, packa om väskan och förbereda mig för morgondagens möten i Stockholm. Det handlar om teknik, det handlar om hur man via den digitala världen kan göra skillnad för barn och unga och det handlar om kvinnors och flickors lika rättigheter.

Tack fina besökare i Malmö för ert grymma engagemang. Hoppas få se flera av er som vill ta steget och jobba mer med frågorna som ligger mig och så många andra varmt om hjärtat. Eller som en vän till mig brukar säga: Give me a call and I fly with you… Tillsammans kan vi göra skillnad!