Kategorier
Uncategorized

Orange pressmeddelanden!

Oktober flög förbi och ändå känns det som November kommer gå ännu snabbare…

NBV som tagit fram studieplaner efter Mitt liv, mitt beslut anordnade två föreläsningar i Sydost i Oktober. Dessutom hade vi den 8 och 9 November de sista två för året på Svenska Narkotika Polisföreningen i Stockholm och Västerås. Här vill jag rikta ett stort tack till SNPF för det gångna året där jag haft förmånen att arbeta och utbilda tillsammans med en mängd kompetenser. Bra frågor och dialog från bl.a åklagare och psykologer om hantering av ärenden och våld i nära relation.

I November är det fokus på tre saker, eller egentlige fyra, men den sista är helt privata angelägenheter.

OrangeDay 2017! För ett par veckor sedan skrev Upplev Norrköping om OrangeDay och MC kortegen som landar i Norrköping den 25 maj 2018. Toppenfint reportage där staden går samman och tar ställning. Nästa vecka ska jag informera kommunen och media om vikten av OrangeDay och ett av vår tids största folkhälsoproblem, våld mot kvinnor och flickor.


Samtidigt så går pressmeddelanden ut om lanseringen av AMANDA där leverans av böckerna beräknas ske den 23:e, dvs två dagar innan releasen. ATT det kommer vara nervöst innan jag har dem, men oj vad jag ser fram emot att hålla henne i handen. Henne, boken, Amanda som jag levt med så länge och som äntligen ska få vingar att flyga och sprida spänning och eftertanke i Sveriges alla hörn!

Det gick ett annat mycket trevligt pressmeddelande förra veckan ❤ Mitt hockeylag Vita Hästen kommer att spela i Orange Dressar under deras match mot Pantern den 29 November! Hela hallen kommer att färgas i orange och dresserna kommer efter match att auktioneras ut till förmån för UN Women nationell kommitté Sverige. Så stolt, glad och tacksam när jag träffade spelarna förra veckan tillsammans med UN Women Sverige och informerade om våld mot kvinnor. Att ett allsvenskt hockeylag går samman och gör detta är magiskt och unikt!

Lanseringen av både MC korteg och AMANDA sker den 25 November. Städerna för MC kortegens rutt  kommer på olika sätt att färgas orange. Jag vill ju vara på alla ställen samtidigt, fota, njuta av att så många äntligen tar ställning, men det är omöjligt att dela på sig. På dagen den 25 är den första boksigneringen på ICA Maxi i Norrköping och på kvällen är det releasefest. Måndagen efter åker jag ut på en längre signeringsturné av AMANDA där jag även besöker Vänersborg den 27:e för föreläsning om våld mot kvinnor och det förebyggande arbetet. Ser mycket fram emot att träffa nya engagerade människor som vill lyssna på min historia och ta del av mina tankar kring ett oerhört viktigt ämne!

November 2017, den mest hektiska månaden i år och ändå har jag sett fram emot det otroligt mycket. Jag känner stor tacksamhet för alla dem som valt att engagera sig i OrangeDay, MC kortege, Amanda och mina föreläsningar. Häromdagen fick jag besked om att jag ska föreläsa på Universitetens säkerhetskonferens på försvarshögskolan i vår. Det betyder att man även där tar frågan på allvar och vill göra mer. Vi måste jobba inifrån och ut, från ung till gammal, från företag till politik, men främst så måste vi arbeta förebyggande och bygga goda värdegrunder för våra barn. Det är där allt börjar… ❤

Mitt i allt arbete, och det vill inte säga lite, så renoverar vi ett hus. Hur vi lyckats pressa in det i schemat är otroligt och egentligen ganska dumt, men ibland så kan man inte styra saker och ting. Nycklarna fick vi den 1 november och i helgen går flytten. All ledig tid går till renovering just nu och bara vi är på plats, så kan jag fokusera till 100 igen. Packa upp får vi ta vartefter. Just nu finns det viktigare saker att göra…som att jobba för en orange värld ❤