Kategorier
Uncategorized

PRESSMEDDELANDE 2017-11-20

 

Den 25 november är det OrangeDay. Den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor. Författaren, föreläsaren och konceptutvecklaren Maria Andersson engagerar sig i ämnet och samarbetar med UN Women nationell kommitté Sverige (FN:s jämställdhetsenhet) för att bland annat lyfta frågorna kring våld mot kvinnor.

 

Maria är initiativtagare till den MC kortege som Upplev Norrköping tidigare berättat om.

MC kortegen kommer att gå mellan Helsingborg och Norrköping den 25 maj nästa år för att visa sitt stöd och uppmärksamma problemet kring våld mot kvinnor och flickor. Kortegen arrangeras till förmån för UN Women Sverige i samarbete med Upplev Norrköping.

Maria som länge engagerat sig i frågan har valt att ta steget längre. Den 25 November lanserar hon även sin debutthriller AMANDA.

AMANDA Högt Spel, är baserad på verkliga händelser där författaren fångat upp olika delar i sitt eget entreprenörskap och skapat en gastkramande historia med det kvinnliga entreprenörskapet i fokus. Den får oss att förstå känslan av psykiskt lidande och maktspelet som kan finnas bakom de fina fasaderna.

  • Att skapa en skönlitterär thriller baserad på verkliga händelser har varit en utmaning, säger Maria. Så fort AMANDA fått fäste så fortsätter jag att skriva på uppföljaren som redan finns etablerat i huvudet. Det känns viktigt att lyfta problematiken i det kvinnliga entreprenörskapet och med #metoo kampanjen så känner jag att lanseringen av AMANDA kommer helt rätt i tid.

 

Det har visats intresse av att göra film av AMANDA, både på grund av den nervkittlande historien, men också för att uppmärksamma budskapet som är högaktuellt.

Både boken AMANDA och MC kortegen lanseras på lördag där MC rutten mellan Helsingborg och Norrköping till stora delar kommer att lysa Orange.

BOKUS