Kategorier
Uncategorized

#TIMESUP har äntligen anlänt!

Då var det äntligen dags!

#TIMESUP har anlänt och träffat mig rakt i hjärtat! Hur många år har jag föreläst om detta? Hur många gånger har jag tjatat hål i huvudet på folk om ämnet? Jag är bara en av alla de kvinnor som utsatts i arbetslivet och / eller entreprenörskapet. Och jag lovar, vi är många…

Min senaste bok AMANDA Högt Spel lanserades den 25 November 2017 på Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Varför? För att det handlar om just TIMESUP och våldet och diskrimineringen av kvinnor i arbetslivet! AMANDA är baserad på verkliga händelser och byggt för att man ska förstå känslan hos kvinnan som blir utsatt. Den ångest hon lever med, osäkerheten, att varken kunna eller våga berätta…

På lanseringen av boken AMANDA sa jag: – Nu ska männen som utsatt / utsätter mig i entreprenörskapet akta sig. För med AMANDA och hennes fortsatta resa så har jag en röst och verktyget att förmedla vad ni gör mot oss! Med TIMESUP har just den kraften fått en förlängning, och jag är sååå tacksam!

Oprah Winfreys tal under Golden Globe är redan historiskt! Hon avslutade sitt tal med:

 So I want all the girls watching here now to know that a new day is on the horizon.

And when that new day finally dawns, it will be because of a lot of magnificent women, many of whom are right here in this room tonight, and some pretty phenomenal men fighting hard to make sure that they become the leaders who take us to the time when nobody ever has to say, “Me too” again.

Nästa vecka utvecklas en studieplan efter boken AMANDA  i samarbete med NBV, En studieplan som gör det möjligt för alla att lära sig mer om kvinnors utsatthet i arbetslivet / entreprenörskapet. En studieplan som kan / bör användas av alla företag, organisationer och individer som vill vara del i en förändring om kvinnors rättigheter till arbete, utan diskriminering, hot och övergrepp. #iamamanda betyder, Jag är kvinna och jag förtjänar respekt. Min egen hashtag för att stärka kvinnors rättigheter.

Igår när Oprahs tal och #timesup exploderade så mailade jag både Oprah och Timesup för att berätta min historia och min 10 år långa kamp för rättvisa. För 10 år sedan hotades jag till livet av en manlig kollega. Polisanmälningarna är många där han utsatt både mig och min familj för grova övertramp, olaga hot och trakasserier. Under dess 10 år när jag kämpat för att hålla huvudet ovanför vattenytan och samtidigt jobbat hårt för att andra kvinnor inte ska bli utsatta som jag, och för att stoppa våld och diskriminering mot kvinnor och flickor, och för våra rättigheter!

Under dessa 10 år har jag skapat och drivit ett antal projekt i ämnet jämställdhet, våld mot kvinnor samt barns och kvinnors rätt. Under flera av dessa projekt har jag utsatts på olika sätt där jag som kvinna inte haft något värde till slut, trots att man vet varför jag engagerar mig och stångar mig blodig för ämnet…

TIMESUP, det är dags att bryta tystnaden! AMANDA ska få landa i litteraturens värld där läsare får en känsla av vad hennes kamp verkligen betyder och vad hon går igenom. Tillsammans med boken, föreläsningar, den kommande studieplanen och det stöd jag har från både organisationer och företag så kommer jag fortsätta kämpa för det jag tror på och mot det som skadat mig och så många andra kvinnor. Jag kan inte nog säga hur tacksam och överväldigad jag är över att min hjärtefråga och långa kamp för kvinnors rätt äntligen har fått en röst! #IAMAMANDA #TIMESUP #METOO

Genom att beställa AMANDA här, så stödjer du UN Women Sveriges arbete för kvinnors rättigheter!

 


2018 ⭐️
10 year of anxiety, discrimination and fear, and still standing up to help other women. I use to think, if anything happen to me, it will happen either i worry or not. On the way, I can help other women to become stronger and dare to tell the truth! .

There are so many women who are threatened, exposed and discriminated in working life or as female entrepreneurs and who never dare to tell the truth. They often risk being unemployed and lost their income and can’t tell the truth because of the company’s privacy rules. 
This end 2018! 👊🏼
Together we can make a difference 💥  #iamamanda #timesup

Dela gärna inlägget och hjälp oss kvinnor som utsätts i arbetslivet och / eller entreprenörskapet att nå ut! TACK ❤