Kategorier
Uncategorized

AMANDA och NBV!

Att skapa studieplaner är bland det mest inspirerande som finns.

Förra veckan var det dags igen. Denna gång utvecklades en studieplan efter min nya bok AMANDA Högt Spel, som vanligt i samarbete med världens bästa studieförbund NBV! Studieplanen handlar om kvinnors utsatthet i arbetslivet och entreprenörskapet där uppgifter utförs efter bokens innehåll.

I studieplanen går man bland annat igenom Jämställdhet, Normer, Härskarteknik och Kvinnors egenmakt. Uppgifter, grupparbeten och inte minst rollspel för att man själv ska förstå känslan när man blir utsatt.

Det är oerhört inspirerande att sitta tillsammans och diskutera viktiga frågor och hur det ska förmedlas. Materialet ska vara roligt, spännande och utmanande. Det ska innehålla frågor, lösningar och samarbeten inom ämnen som NBV väljer att stödja och arbeta med. Målet är naturligtvis att få människor in i studiecirklar, folkbildning och med det skapa en förändring för kvinnors rätt och ge en tankeställare där allmänheten kan börja arbeta med sin utbildning i vardagen.

Även om det är inspirerande, spännande och oerhört roligt, så blir hjärnan extremt trött efter två dagars fokus. Det blir lite som en tvättsvamp i huvudet, men känslan när man trycker på klar-knappen är fantastisk!

Under två dagar hade vi kamerateam med oss för att göra en promofilm för studieplanens lansering inför nästa vecka. Det här kommer att blir toppen, speciellt då flera organisationer redan hört av sig och vill sprida det viktiga materialet för att uppmärksamma problemet kring våld och diskriminering mot kvinnor och flickor. Att det berör en arbetsplats är positivt då det fortfarande är extremt tabu att prata om… Foto: Roger Hjelmqvist

Vårt första ¨hemmatryckta¨ material ligger bredvid mig medan jag arbetar. Jag har precis skickat högupplösta bilder till tryckeriet där studieplanen ska vara klar i slutet på veckan! Från och med den 30 januari kan man boka sitt studiematerial och genomföra gratis studiecirklar och folkbildning i hela landet! Jag är så tacksam att AMANDA kan vara behjälplig att lyfta frågan om kvinnors rättigheter och på så vis skapa förändring ❤

Tack NBV Örebro/Mälardalen och Gävleborg för gott och proffsigt samarbete vid utvecklingen av studiematerialet!

#IAMAMANDA