Kategorier
Uncategorized

Lansering av Orange Day studieplan!

Internationella kvinnodagen 2018 valde jag att tillbringa i Örebro!

NBV hade lansering av Orange Day studieplan som berör ämnet våld mot kvinnor och flickor. Målet med studieplanen är att få mer engagerade i ämnet och sprida kunskap och folkbildning i ett viktigt ämne.

Söndagen innan hade jag blivit sjuk och fick verkligen pressa mig till det yttersta för att närvara dagarna i Örebro, men det var det värt. NBV är Sveriges äldsta studieförbund och oerhört proffsiga i sina upplägg kring studiematerial. Då de arbetar med demokrati så är just jämställdhet och att upplysa om våld mot kvinnor ett av deras områden.

Jag anlände till Örebro den 7:e och började dagen med möte med Örebro läns idrottsförbund. Där har man en avdelning som arbetar för jämställd idrott vilket var riktigt intressant att höra mer om. Vi ska se om vi på något sätt kan samarbeta kring det vi båda är engagerade i. Den 8:e mars började dagen med en timmes radiointervju tillsammans med länsstyrelsen. Det var spännande att träffa någon som arbetar utifrån länsstyrelsens perspektiv med samma frågor som jag. Vi var rörande överens om hur vi ska arbeta för en förändring och kunskapen kring ämnet var hög. Därefter var det dags att hålla tal på torget tillsammans med NBV och det var S kvinnor som gav oss möjligheten att prata om kvällens event och vikten av att alla engagerade sig.

Kvällens evenemang hade våld mot kvinnor i fokus där vi hade flera eminenta gäster som berättade sin syn på problematiken och hur man kan förändra.

Roddy Benjaminsson och jag fick möjligheten att berätta mer om OrangeDay MC kortege som går av stapeln i Maj, vilket alltid intresserar människor. Läs mer i länk!

Fantastiska Hello Ocean var på plats och underhöll med musik och gästerna kom från Örebro läns idrottsförbund, Eritrianska kvinnoförbundet, NBV, UN Women Sverige, Roddy benjaminsson samt Åsa Zandelin. Kvällen blev magisk på många sätt där blandningen av Girl Power och det svåra ämnet, våld mot kvinnor genomsyrade en kväll i gemenskap ❤

Nu när Orange Day studieplan är lanserad så hoppas vi att så många som möjligt engagerar sig och väljer att lära sig mer om ämnet för att kunna vara med och förändra. Det börjar alltid hos dig själv, men vi måste också säga ifrån när vi ser någon annan bli utsatt! #tasnacket

Kontakta ett NBV kontor nära dig eller maila till: lena.wiking@nbv.se / maja.trklja@nbv.se för mer information och kostnadsfritt studiematerial!