Kategorier
Uncategorized

#IAMAMANDA

Veckorna har sprungit förbi medan jag arbetat hårt med de projekt som ligger på bordet.

Orange Day MC kortege, en manifestation mot våld mot kvinnor och flickor, samt #IAMAMANDA efter min senaste bok AMANDA Högt Spel. Båda projekten berör samma sak, men på olika sätt. Genom visualitet av MC kortegen når vi ut till en mängd människor, och genom boken nås man av budskapet om kvinnans rätt till sin kropp och sina egna beslut via skrift i en ny thriller, eller spänningsroman som den också kallas. Det hela handlar om att uppmärksamma den ojämnställdhet som råder och det utbredda våldet och diskrimineringen av flickor och kvinnor.

Målet med #IAMAMANDA är även att tjejer ska våga ta för sig. Våga säga nej, tro på sig själva och vilja skapa egna möjligheter utan trakasserier och kränkningar. Amanda betyder, hon som bör älskas och därmed respekteras och karaktären i boken får fram det ganska bra.

Idag den 12 april lanseras AMANDA Högt Spel även som ljudbok via förlaget SAGA Egmont. Det innebär att alla, oavsett om man läser eller lyssnar, kan ta den till sig och ta del av AMANDAs berättelse. Lyssna här eller lägg den i din bokhylla för kommande läsning:  STORYTEL 

I och med AMANDA:s historia och hennes kraft så valde jag att ta detta ett steg längre. På något vis vill jag inte bara visa företag, organisationer och individer HUR man står upp för kvinnors rätt. Jag vill att DU ska kunna stå upp för dig själv och andra. DU är bättre än du tror och DU bestämmer över din kropp och dina val i livet!

Med #IAMAMANDA kan du visa att du är en AMANDA, en flicka, tjej, kvinna som står upp för sig själv och talar om att VI har samma rättigheter som män i samhället. Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter!

Det har varit ett långt, tufft och utmanande arbete, men att ge andra möjligheten att stå upp för sig själva, (inte bara genom boken och föreläsningar), utan även genom att ta fram produkter som ger kraft till budskapet känns fantastiskt. Jag hoppas få se många tjejer och kvinnor i detta. Drömmen vore ju att få se män med budskapet på bröstet! Kan en kille bära en tröja med GIRL POWER, så kan de bära en med #IAMAMANDA och visa att de står bakom budskapet – Hon som bör älskas och respekteras… DET kallar jag POWER!

 

Idag på själva släppet av ljudboken så är även design och kollektionen #IAMAMANDA klar, och till helgen är det möjligt att beställa sina POWER produkter!

Bilden nedan är ett prov på #IAMAMANDA kollektionen – Hope you like it!

TILLSAMMANS SKA VI SKAPA EN JÄMSTÄLLD VÄRLD, FRITT FRÅN VÅLD OCH DISKRIMINERING, DÄR VI ALLA HAR LIKA RÄTTIGHETER,