Kategorier
Uncategorized

Föreläsning och livet…

Förra veckan hade jag äran att avsluta Svenska universitetens säkerhetskonferens på försvarshögskolan i Stockholm. Jag tackar som vanligt för förtroendet och hoppas åhörarna bär med sig mina tankar och verktyg om hur vi måste arbeta för barn i riskzon och våld i nära relation. Det var också första och kanske enda gången jag visade upp min sons brev till mig. Brevet som var en skoluppgift och som så väl berättar hur barnen tagit min utsatthet, men också hur hårt jag jobbat för att dölja kampen inför barnen. Jag valde att låta publiken läsa själva då jag vet hur känslosamt det är för mig, men jag är glad att jag delar med mig då upplevelsen av utsatthet blir än mer äkta.  Tack också för det fantastiska intresset av AMANDA Högt Spel under föreläsningen. Genom henne får man veta hur ångesten greppar vårt inre när man blir utsatt för våld, trakasserier och maktspel!

När jag skrev AMANDA Högt Spel, så plockade jag delar från mitt entreprenörskap. Det är människor jag träffat, händelser jag varit med om, upplevelser på gott och ont.
Jag skrev om hela min historia med en mängd olika delar och skapade en, AMANDAS…

Jag bytte namn på människor, placerade om dem i andra sammanhang, skapade nya karaktärer. Jag plockade godbitar från flera års arbete och placerade dem under ett år på ca 300 sidor… De som utsatt mig, fick byta plats med någon annan. De som funnits för mig kan ha kastats in i ett annat sammanhang. Det som jag sett, hört och upplevt, fick placeras i karaktärernas liv.

Nu när vi flyttat dottern så hade jag några saker kvar i hennes hus, bl.a. en galaklänning.
– Mamma!! Är det den här som symboliserar den röda galaklänningen i boken, utbrister hon.
– Japp, svarade jag, fast den här är svart och historien i boken är lite ändrad.

Inför uppföljaren till AMANDA så har jag en mängd upplevelser som inte fick plats i den första för att bygga storyn. Dessutom har saker hänt i mitt entreprenörskap sedan jag skrev ramarna till den första. Risken är överhängande att man får en huvudroll i AMANDA || 😊
Men jag lovar, det är bara den det berör som känner igen sin egen karaktär. Detta gör det hela svårt men spännande och enormt utmanande!

Igår firade jag och maken 20 år tillsammans. 20 år av kärlek, men också enligt min historia enorm turbulens. Kanske lutar det åt att även skriva hur man håller kärleken vid liv trots livets ibland tuffa påfrestningar. Något som jag tror många skulle uppskatta då kärlek och relationer ofta får stryka på foten när livet slår hårt.

Tack för att du funnits där oavsett vad ❤