Kategorier
Uncategorized

Nominerad till Årets samhällsutvecklare 2018

För en månad sedan fick jag ett mail med en fråga vad jag gjorde kvällen den 17 maj.

– Det är veckan före Orange Day MC kortege där vi kör mot våld mot kvinnor och flickor, så jag jobbar troligtvis 24/7, svarade jag. De bad att få ringa upp istället. Jag fick höra att jag var nominerad till Årets samhällsutvecklare på grund av mitt stora engagemang och arbete för ett jämställt samhälle fritt från våld mot kvinnor och barn. En tår letade sig fram i ögonvrån där jag satt med skrivbordet full av anteckningar och to do listor. Jag stannade upp och en värme spred sig i kroppen. När man är en eldsjäl så kör man bara ner huvudet och jobbar utan att titta upp. Man går in i elden och slåss för sitt engagemang utan att tänka på annat än att förändra och skapa möjligheter inom sitt ämne. När jag lagt på luren så vandrade jag omkring lite och funderade på vad nomineringen betydde för mig. Efter några varv runt huset så fick jag svaret. Det är inte mig det handlar om, det är mitt arbete. Det är alla de människor jag hjälper och sliter för. Alla de kvinnor och flickor som blir våldsutsatta. Alla de barn som lever i riskzon. Alla de som lever i utsatthet och ångest och som aldrig tror att de kommer att komma upp till ytan igen…nomineringen är för dem, för oss, för att vi tillsammans ska ro iland ett samhälle där vi kan känna oss trygga.

Jag är oerhört stolt och tacksam att mitt hårda arbete och samhällsengagemang uppmärksammas, och nomineringen ska jag bära med mig varje dag i mitt arbete. Det går att göra skillnad. Vi gör det tillsammans…du, jag, vi!

Stort tack till alla som nominerat mig ❤
Ett extra stort tack till Riksbyggen!

Alla som sliter för att utveckla samhället i positiv riktning är vinnare! Tillsammans gör vi skillnad ❤