Kategorier
Uncategorized

JAG VANN!!!

För någon månad sedan fick jag reda på att jag var nominerad till Årets samhällsutvecklare 2018.

Jag var stolt, glad, rörd och oerhört tacksam för att man uppmärksammat mitt arbete mot våld mot kvinnor och flickor. Det betyder inte bara en vinst för mig, utan för alla de kvinnor som utsätts / har utsatts. Det betyder att Riksbyggen som delade ut priset och folket som röstat anser att våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem och att vi måste fortsätta kämpa för en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Med vinsten kan jag påverka än mer, få mer kraft till att förändra och jobba vidare för det jag tror på… ❤

Motiveringen till vinsten av Årets samhällsutvecklare löd:

Maria arbetar bl.a med UN Women nationell kommitté Sverige för att lyfta, synliggöra och motverka våld mot kvinnor och flickor. Hon är initiativtagare och projektledare för Orange Day MC kortege i samarbete med Upplev Norrköping och till förmån för UN Women Sverige. Kortegen som går mellan Helsingborg och Norrköping den 25 maj har fått bikers från hela Sverige att ställa sig bakom budskapet om ett samhälle fritt från våld och diskriminering mot kvinnor och flickor. Hon har satt Norrköping på världskartan som den första stad som valde att ta ställning. Maria är en otrolig eldsjäl som aldrig ger upp och en samhällsutvecklare som vi stolt stödjer!

Mobilfilmen där priset delades ut har tyvärr dålig upplösning, men budskapet är det viktigaste i detta!

Åter igen vill jag tacka alla som röstat, (inte bara på mig, utan även det viktiga arbetet), alla bikers som stöttar genom Orange Day MC kortege, Riksbyggen som står bakom priset, och naturligtvis min familj och mina vänner som alltid backat mig i min kamp för rättvisa och trygghet. De har stått där som furor och tagit emot mig när det blivit tungt, pushat och förstått varför jag gör detta!

2008 blev jag utsatt för dödshot första gången. 10 år av hot, ångest, trakasserier, diskriminering som kvinnlig entreprenör och motgångar där jag varje gång rest mig och slagit tillbaka. Inte på dem som skadat mig, utan genom att visa att man inte kan knäcka en eldsjäl. Jag använder motgångarna till att hjälpa andra, och framgång är bästa hämnd, har lyst igenom allt jag gjort. Under dessa 10 år har jag hjälpt många av kvinnor och barn, jag har drivit stora projekt, släppt två böcker baserade på verkliga händelser och föreläst för tusentals människor för att förändra samhället, där min föreläsning fått högsta betyg. Idag 10 år senare, står jag som vinnare till Årets Samhällsutvecklare 2018. Tacksam är bara förnamnet! Ordspråket: Hårt arbete lönar sig, och Ge aldrig upp, är tydligt i detta och något som jag vill förmedla till andra!

Nu fortsätter arbetet och vi börjar med Orange Day MC kortege som går av stapeln på fredag den 25 maj!

Nu färgar vi Norrköping och Sverige Orange och skapar världens tryggaste land tillsammans!

PRESSMEDDELANDE ORANGE DAY MC KORTEGE

Föreläsningar och referenser hittar du här!