Kategorier
Uncategorized

Våga ta ställning

Det finns inget starkare än en kvinna som reser sig efter att hon brutits ner… Så är det, men alla gör inte det. Många blir kvar i spillror utan att ta sig vidare, utan att ta sig ovan vattenytan och våga andas igen 🧡

Därför måste vi fortsätta slåss för jämställdhet där våld och trakasserier inte accepteras 👊🏼

Vi måste vara starka åt de svaga. Jag är inte stark varje dag, men jag tillåter mig att vara svag när jag behöver för att bygga upp styrkan från tårna igen och slå tillbaka på samhället som inte tar kvinnornas parti!

När endast 170 fall av ca 6500 anmälda våldtäkter blir domar, då är det fel på rättssystemet.

När 100 kvinnor våldtas varje dag i Sverige, då har vi misslyckats med att bygga värdegrunder.

När 1 av 3 kvinnor utsätts för våld och övergrepp, då tappar man tron på mänskligheten.

När ärenden läggs ner trots starka bevis, då begår man ett brott mot mänskliga rättigheter.

Vart var frågorna om våld mot kvinnor i valet?
Det pratades ekonomi, polisen och sjukvård, men inte om de ca 13 miljarder som de olika instanserna kostar för mäns våld mot kvinnor varje år. En enda våldtäkt har en prislapp på ca 10 miljoner och då har vi inte räknat in kvinnan eller flickans liv som är ovärderligt men uppenbarligen nedprioriterat!

Jag står för en förändring. Jag kan inte göra allt, men jag kan göra något! Jag kan ta spillrornas parti och trots mina erfarenheter våga stå på deras sida och slå tillbaka!
Tänk alla dem utan ett tungt bagage som inte måste ta i från tårna för att våga ta ställning?
Tänk om alla dem vågade ta snacket och stå upp för ett tryggt och jämställt samhälle, då skulle vi verkligen kunna göra skillnad 🧡🙏🏻
Jag vet att de finns där ute och jag kommer fortsätta leta tills alla står på rätt sida av historien 👊🏼

UTBILDA OCH INFORMERA OCH VISA ATT DU TAR STÄLLNING!