Kategorier
Uncategorized

Kvinnlig nätverksträff

Härlig nätverkträff med Vita Hästen Ladies Network igår.

Just ladies network är något som VDn för Vita Hästen hockey skapat. Hockey är en mansdominerad sport och inte bara att man vill ha fler tjejer som spelar hockey, man vill dessutom få mer kvinnor com GÅR på hockey. Under kvällen så träffas vi alltid någonstans innan match för att nätverka och lyssna på vad de olika partnersen gör. Igår besökte vi det nedlagda Norrköpings fängelset som Riksbyggen köpt och planerar att bygga bostäder i. En riktigt häftig miljö där historien pratade i väggarna.

Efter förtäring av lite mat och en guidad rundvandring så begav vi oss till Himmelstadlundshallen för att titta på Vita Hästens sista träningsmatch som var mot AIK. Trots förlust så var det en riktigt givande kväll. Flera av tjejerna hade aldrig eller väldigt sällan varit på hockey och i periodpaus fick alla en genomgång av regler och hur hockey fungerar över lag. Jag som hockeyfantast hoppas att de fick upp intresset och kommer tillbaka. Framför allt den 25 November när Vita Hästen åter spelar i Orange för att visa sitt stöd för en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Då har Norrköping chansen att visa sitt stöd och fylla hallen med orangeklädda individer som tillsammans med laget tar ställning!

I morse när jag vaknade så läste jag nya rubriker om våld och våldtäkter mot kvinnor och flickor. Vi stöter ofta på rubrikerna, bläddrar förbi för att det är för tungt att läsa, eller ¨det händer inte mig¨. I själva verket så blir 1 av 3 kvinnor utsatta för våld eller sexuella övergrepp. Det kan vara din syster, din mamma, din flickvän eller din dotter. Det är bara det att de flesta bär sådan skam och rädsla så man inte vågar berätta. 2017 rubricerades övergreppen till ca 6300 våldtäkter, i själva verket var det ca 36 000 våldtäkter. Varje våldtäkt kostar liv och ca 10 miljoner kronor. Är det inte på tiden att samhället tar sitt ansvar? Under nätverksträffen igår så fick jag en fråga:

– Måste det vara kommuner som investerar i ett tryggt samhälle för kvinnor och flickor eller kan näringslivet hjälpa till? Det var en av de bästa frågor jag någonsin fått. Nej, det behöver inte enbart vara kommuner, även om det är deras skyldighet. Skulle näringslivet stötta eller investera i projekt för att stoppa våld mot kvinnor och flickor så skulle vi inte bara kunna göra mer, få ner statistiken och skapa ett tryggare samhälle där ALLA tar snacket. Det skulle också visa att näringslivet tar sitt sociala ansvar och visar att de inte accepterar brott mot mänskliga rättigheter. För våld mot kvinnor är inte en kvinnofråga, det är en mänsklig rättighet!

Själv är jag alltid laddad till tänderna för att visa vart jag står i samhället! Min Orange Day MC tröja visar att jag är en av dem som aldrig viker undan. Mitt fokus just nu är att få fler att engagera sig. Under hösten kommer jag att föreläsa och undervisa för ett antal organisationer och företag för att få dem att förstå vikten av att vi alla hjälps åt!

WEAR IT, LIVE IT, STAND FOR IT 

Bli medlem i UN Women nationell kommitte Sverige, det kostar ca 65 öre om dagen!

Ta snacket, det är gratis!

Bär toppen jag har på mig för att visa var du står i samhället! Och följ arbetet med Orange Day MC Charityride!

Kontakta mig så ger jag dig ca 1,3 miljarder anledningar till varför du ska engagera dig och hur du och ditt företag kan gå tillväga för att ta ställning och ett socialt ansvar.

NI behövs!