Kategorier
Uncategorized

Sommaren 2019

Jag har under en tid varit helt borta från bloggen och det är nästan så att jag skäms, men det finns orsaker till det.

Våren var fylld av arbete kring årets Orange Day MC kortege den 25 maj, som åter igen blev så bra som vi önskat. Det var dock mycket jobb. Bara en vecka innan start fick jag klart med finansieringen och jag har lovat mig själv att inte begå misstaget om att vänta för länge till nästa år med att knyta upp partners som stödjer vårt arbete. Men oj vad det blev bra! Kolla gärna bilder här: BILDER.

Direkt efter kortegen var det dags för föreläsningar i Kalmar och Sunndsvall där den sistnämnda var för Samernas parti. En kultur jag värnar om och som jag hoppas kunna göra mer för vartefter. Hela Juni satt jag med rapportering efter kortegen och när Juli väl kom så var jag ganska trött. Ett par välförtjänta lediga veckor som både innehöll en del skrivande av den nya boken Sal 57, samt ett intresse/hobby som jag utvecklat för att hantera alla kvinnors och barns röster som skriker på hjälp i ett samhälle där resurser inte finns och felbedömningar haglar. Hobbyn är att skapa armband efter en egen design. Kärlek & Respekt, 1 av 3 utsatta kvinnor ska bli 0, samt Orange Day MC. Jag säljer dem sedan för 100:- /st inkl frakt.

Hösten är fylld av härligt arbete. Bl.a en turné med Brottsofferjouren, föreläsning med Svenska Narkotika polisföreningen, övriga föreläsningar, färdigställande av nya boken och utveckling av Orange Day MC. 

Under sommaren har jag även haft två speedwaylag som kört Orange match, Vargarna speedway i Norrköping, samt Lejonen speedway i Gislaved. Även detta är rätt väg att gå då motorsporten är mansdominerad, och där min bestämda tro är att få med oss männen i arbetet ❤ Bilden nedan är på två av dem som ropade hem en varsin väst på auktionen där intäkterna gick till UN Women Sveriges arbete mot våld mot kvinnor och flickor.

Det är en spännande tid och hårt arbete, men just hårt arbete är något jag aldrig dragit mig för. Igår kom jag hem från den första roadshowen med Brottsofferjouren som blev mycket uppskattad. Vi besökte Vänersborg och Uddevalla, innan det bar av hemåt igen. Fantastiska ungdomar på gymnasieskolan i Vänersborg där samtliga grabbar räckte upp handen när jag frågade vilka av dem som kommer våga säga nej när en tjej utsätts. Stort tack för dessa dagar!!

I helgen ska jag träffa ett antal bikers för att utveckla vårt gemensamma engagemang inom Orange Day MC. Vi ska ta detta ett steg längre och med tanke på alla de kvinnor och barn jag pratar med och träffar, och som råkar så illa ut, så kan jag inte bara se på. Vi måste agera.

Årets höjdpunkt var nog ändå när jag och Roddy begav oss till Orange Day MCs ambassadör och vår goda vän Jon Henriks födelsedagsfest i våras. Att se med egna ögon den vackra natur och få det lugn som bara landade i kroppen som han pratat om var ren magi. Ibland när det är tungt, brukar jag tänka på när jag stod uppe på flatruet och andades in den friska luften…

Jon Henrik har verkligen ett hjärta av guld och jag är övertygad om att ni snart kommer få se mer av honom i sammanhanget!

Jag ska bli bättre på att blogga, men stå ut med att det tar tid ibland när jag fokuserar på att nå dit jag vill. Ett tryggt samhälle fritt från våld mot kvinnor och barn. Alla vill inte uppnå detta, men det känns som vi är på god väg! Vi SKA lyckas och jag kommer ALDRIG ge upp!

Kram till er alla ❤