Kategorier
Uncategorized

Orange match med GSK Hockey

När idrotten agerar på detta sätt så sker något i klubben, bland partners, i staden och i landet 🧡
Konceptet med Orange matcher har tagit mark och på lördag smäller det i Gislaved, då GSK Hockey visar vägen och spelar en orange match!
Är stolt så jag spricker över dessa grabbar och hela klubben som valt att agera mot ett av våra största samhällspronblem.

De orange matchtröjorna, sponsrade av Bauer och Hockeystore och auktioneras ut till förmpn för UN Women Sverige

Bor du i närheten och vill vara med och stötta och heja fram våra orange hjältar, så ses vi där!
15.15 är det nedsläpp.

Klubben har fattat att detta är viktigt att jobba med och belysa. Det är inte bara viktigt att människor får upp ögonen för problemet, att män vågar säga nej och agera, detta är också oerhört viktigt för alla våldsutsatta kvinnor och tjejer som känner att någon står på deras sida, tar deras parti…

1 av 3 kvinnor utsätts för våld och/eller sexuella övergrepp, en siffra som borde vara noll. I varje familj, arbetsplats, skolklass, förening…så är 1 av 3 kvinnor utsatta. Det är först när vi, när männen vågar sätta ner foten och agera som något händer. Det är männen som är lösningen till att arbeta mot en nolltolerans. Därför utgör idrotten och främst de mansdominerade sporterna en oerhört viktig roll.

Om två veckor ska jag besöka en annan stad och en helt annan mansdominerad sport som i början på nästa år kommer agera. Men just nu är jag oerhört stolt och tacksam att jag på lördag får tillbringa dagen i Gislaved och besöka GSK Hockey som valt att stå på rätt sida av samhället och säga nej till våld mot kvinnor!

GISLAVED!

Visa Ert stöd! Gå på matchen på lördag – ta med alla ni känner – klä er gärna i någor orange 

Lägg bud på de unika matchtröjorna där pengarna oavkortat går till UN Women Sverige

 

www.gsk-hockey.se