OrangeDay MC

OrangeDay MC – kortege

Var tredje kvinna i världen har någon gång i sitt liv utsatts för fysiskt och/eller sexuellt våld.
Våld mot kvinnor och flickor världen över är ett utbrett folkhälsoproblem, en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och utgör en global hälsofara.

Den 25 maj 2018 går ”OrangeDay MC-kortege” av stapeln

en manifestation mot våldet mot kvinnor och flickor

Planen är att köra MC iklädd något orange, från Helsingborg till Norrköping med flera stopp på vägen med möjlighet till paus och att kunna hoppa på kortegen under vägen. Vi landar i Norrköping runt 17.00 och kvällen kommer att bjuda på musik, artistframträdanden och en stad som går samman i Orange för att visa sitt stöd för en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. #OrangeDayMC

Manifestationen är till förmån för UN Women nationell kommitté Sverige och i samarbete med Upplev Norrköping och kortegen kommer att följas av fotograf, media kommer att vara på plats och världen kommer att ha ögonen på kortegen som åker för att lyfta ett av världens största problem. UN Women är FN:s jämställdhetsenhet och den svenska nationella kommittén är en av 16 kommittéer i världen som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld och diskriminering mot kvinnor och flickor.

 

Din anmälan görs till norrkoping@unwomen.se

Lämna namn, email och ort du kommer ifrån i din anmälan.

Anmälningsavgiften på 150:- är bindande och kan betalas till UN Women nationell kommitté Sverige PG: 35 76 06-3 eller via swish till UN Women Sverige 123 900 29 32, märk meddelandet med #OrangeDayMC och ditt namn.

Nu hoppas vi att Sveriges alla bikers ställer sig bakom budskapet!

Ladda upp genom att bära något Orange den 25 varje månad och sprid ordet om Orange Day vidare. Mer information om Orange Day och UN Women Sverige hittar in på deras hemsida www.unwomen.se Där finner ni även information om möjligheten att bli månadsgivare eller medlem,

 

Läs mer på: ORANGEDAYMC.COM

Kontakt: norrköping@unwomen.se