Kategorier
Familj och vänner Jobb

Sammanfattar året som gått…

Återupptar bloggandet och sammanfattar året…

För att sammanfatta året som gått i ord så krävs en mängd ord faktiskt. Magiskt, underbart, annorlunda, framgångsrikt, men framför allt lärorikt.

Jag har också lärt känna en massa nya mysiga människor, men även mindre mysiga. Med mindre mysiga menar jag de som som kräver utan att ha rätt, som ljuger och bedrar för egen vinning och framför allt de som baktalar utan någon som helst rätt. Dessa personer mår naturligtvis oftast själva enormt dåligt, och jag försöker verkligen ha överseende med detta. Jag har också träffat oerhört mysiga människor, nya kollegor och livslång vänskap, och det är dem jag fokuserar på.

Året som gått har inneburit en vändning för mig som person. Under många år har jag slipat och byggt på min idé om en Charity och hur man ska nå ut till en större bredd. Med nätverket jag byggt under många år, så har jag nu vågat ta första steget ut i ljuset för att smyglansera det jag tror på och brinner för. Det är så mycket jag skulle vilja göra och så många som behöver hjälp, men någonstans måste man bestämma sig för vad som ligger varmast om hjärtat. Barnen som är vår framtid är dem som får min uppmärksamhet även om jag med det kommersiella kan nå ut med andra passioner också. Passioner kanske är fel ord, mer visioner om att förändra. Den som säger att man struntar i barns levnadsvillkor och att man skiter i hur rättssystemet fungerar där pengar värderas högre än människoliv, den ljuger. Visst, jag har träffat på människor som går över lik för att uppnå det de själva vill, och i 99 fall av 100, så handlar det om pengar, framgång och makt!  Frågan kvarstår… sover de gott om natten?

Tur är dock att flertalet av alla människor verkligen värnar om varandra, ofta vet man bara inte hur man ska hantera situationer och tycker det är obehagligt att prata om sådant man inte kan göra något åt. Om man inte pratar om det, så finns det inte…

Året som gått har också inneburit en musikalisk resa som varit enorm.  Från en lansering av enligt mig ett av Sveriges bästa rockband till  en tjejgrupp, (har aldrig jobbat med tjejer tidigare) till en -80-tals artist, musikaler, nya vänskaper och upptäckten av det fantastiska team som arbetar bakom musiken och artisterna. Visst arbete har varit roligare än annat, men det jag kommit fram till under resans gång är att jag har kommit så pass långt i mig själv, med mitt nätverk, mitt liv och med hur jag vill jobba, att jag inte godkänner att arbeta med vad och vem som helst.

Året som gått har också inneburit en personlig resa som varit enormt jobbig, men där jag också hittat en ro mot alla odds. De som följt min blogg tidigare vet att jag råkade väldigt illa ut för några år sedan. Där jag förlorade allt jag ägde, där jag sedan dess levt under hot av en och samma man. Han grävde en djup grop som jag kastades i, där jag varje dag arbetar på att fylla gropen, lite i taget för att till slut vara ovan ytan på den gräsrotsnivå där vi alla hör hemma. Vad jag lyckats med under året som gått är att jag till slut tog tag i problemet. Jag har någonstans försökt förlåta honom, vilket är en skön känsla. Jag vet att det inte var mitt fel, att handlingarna kommer från en sjuk människa och jag vet idag att jag inte är ensam.

Jag brukar säga att det jag upplevt i mitt liv, både på gott och ont, skulle räcka för flera människoliv. Allt jag gått igenom, upplevt och resor jag gjort har skapat den jag är idag och det är jag oerhört tacksam för. Jag har en säkerhet i mig själv, tror på det jag gör, känner empati och har en ödmjukhet inför livet och mina uppgifter. Jag månar om andra och brinner för att hjälpa. Kan mina erfarenheter vara en nyckel, ett verktyg för att förändra, då delar jag gärna med mig. Jag tror på universum, att vi alla har en uppgift i livet som vi väljer om vi vill förvalta. Jag tror att möten sker av en anledning och att de tar oss vidare till det som är vår uppgift. Jag tror att vi är satta på en väg och att det är upp till oss vilka avstickare vi tar på resan. Jag tog fel väg en gång, en väg som drabbade mig hårt och som jag alltid får leva med, men den vägen gav mig också en förståelse för just det jag pratar om, valen vi bör göra och en förståelse varför människor agerar som de gör.

Jag vet att jag på rätt väg. Jag har skapat det jag tror på, och teamet/kollegorna börjar sättas. Ensam är inte stark och bara med andra människor som tror på samma sak, så kan vi lyckas…

Året som gått har framför allt varit lärorikt. Jag har träffat oerhört mysiga människor, nya kollegor och livslång vänskap. Det är det jag fokuserar på… Allt annat tar bara energi och fokus från det du egentligen vill göra… Vi lever varje dag, men vi dör bara en gång!

En tanke vi bör ta med oss varje morgon vi slår upp våra ögon…

IMG_2062