Kategorier
Familj och vänner

Kan yrsel vara inre stress?

Har en kort tid känt en irriterande yrsel.

När jag googlar så hittar jag att det kan bero på virus på balansnerven, kristallerna i örat eller inre stress.

Hmm… funderar på om det kan vara det sistnämnda. Klart jag har en inre stress. Med ett jobb som är krävande och tar 100 % fokus just nu, där vissa saker dragit ut på tiden av faktorer jag inte kunnat påverka, ja, då skapas en inre stress.

Klart jag lider av en inre stress då mardrömmen/mannen/myten/legenden fortfarande jagar med viltblick. Han har varit noga med att tala om att han inte ger upp. Men det är egentligen inte jag som har problem, utan han… men visst skapar det en inre stress!

IMG_2010

Klart jag har en inre stress där delar av familjen och av vännerna inte mår bra. En dotter som varit tvungen att hoppa av skolan pga att hon inte får CSN-stöd. Varför hon inte får det? Hon missade 20 poäng förra terminen. Ekonomiskt bistånd var inte att tänka på om hon studerade, så deras förslag var att hon skulle hoppa av skolan och bli en i mängden av dem som uppbringar ekonomiskt bistånd från socialen. Nu söker hon febrilt arbete, säkert 50 jobb på en vecka, då hon inte accepterar att leva på bidrag. Jag beundrar hennes kämparglöd, då hennes läkardrömmar åtminstone tillfälligt krossats av myndigheterna i kommunen.

Klart jag har en inre stress då jag vet att fler i min närhet mår dåligt och kämpar för sin egen överlevnad. Undrar vad det är för fel ibland, det här året verkar gå till historien av depressioner och problem hos många jag känner. Jag är alltid den som står stadigt när det blåser. Det är enkelt att skicka över problemlösningen på mig, då jag aldrig säger nej. Och jag vill verkligen hjälpa till och jag gör det verkligen på alla sätt jag kan. Nu ligger jag här med yrsel som troligen orsakats av inre stress, och det är bara jag själv som kan påverka.

IMG_2066

Att jobba mycket, dygnet runt om det behövs, att lägga all min tid på att färdigställa och projektera är inga problem alls. Att resa i timmar, att skippa egentiden, att ge mer än jag får, är inte heller några problem alls.  Att hoppa ut på osäker mark, är det minsta problemet om det är något jag tror på. Men när mina nära mår dåligt eller har problem, då drabbas mitt hjärta. Om jag blir lurad eller förd bakom ljuset, då drabbas också mitt hjärta och jag bränner ner veken som normalt är sjukt lång, men som kan sluta i en explosion.  Jag har alltid goda avsikter och är oftast alldeles för snäll. Ta vara på det och du har en trogen vän för livet. För mina nära eller mig bakom ljuset och det slår hårt tillbaka!

IMG_2217

Vad ska jag då göra åt problemet? Just idag lägger jag jobbet åt sidan och ger soffan lite tid. Låter yrseln styra dagen och helgen och tänker lite på mig själv. Jag inväntar ett besked som är avgörande för hur och var min arbetsplats ska vara framöver, och jag hoppas verkligen att det kommer snart så jag kan släppa den biten över helgen…

I kväll ska jag se på Idol, äta gott och mysa för att resten av helgen gå på hockey, gå på middag hos väninna, grilla korv i naturen, vila lite till på soffan och på måndag räknar jag med att yrseln ska vara i koppel och styras av mig själv istället. Nästa vecka börjar en ny era där möten och arbete avlöser varandra. Nu ska jag tillfälligt  släppa alla andras problem och fokusera på mig själv för att lyckas vara en så bra människa och förebild som möjligt för mina nära och kära. Tar du inte hand om dig själv, så kan du inte heller ta hand om andra…

Ha en riktigt fin helg, och glöm inte att du är värdefull ❤ KRAM

duvetvalomattduarvärdefull