Kategorier
Familj och vänner Jobb

Julen är i antågande…

Julstämningen börjar så smått infinna sig.

Jag har knappt hunnit tänka på julen, men jag är en julälskare av stora mått. Häromdagen kom jag på mig själv med att titta på bilder från utsatta områden, där julklappar och skinka är det sista man tänker på. Efter en stund var jag tvungen att tänka om, att tillåta mig själv att vara glad och att jag kan fira jul. Jag har barn och barnbarn, jag har familj och vänner som jag är oerhört tacksam över. Jag jobbar med att på olika sätt hjälpa, alla andra dagar på året, julafton måste jag få tillåta mig själv och mina nära att få njuta.

1483340_10152083198214320_1907541682_n

Samma stund som jag skickat iväg manus för mig bok, så påbörjades nästa. Den kommer att handla om kvinnors kamp i ett mansdominerat samhälle. Kvinnors kamp att komma fram och bli tagna på allvar samtidigt som man måste få sin röst hörd. Som jag sagt tidigare, jag drar absolut inte alla män över samma kam, men det finns så många där ute som på olika sätt försöker utnyttja kvinnor och få dem att tro att de är både svagare och mindre värda. Men, vänta lite nu! Vem uppfann den teorin? Kvinnor fick rösträtt, precis som om det vore en snäll gest mot oss. Det har otalet gånger diskuterats lika lön för lika arbete etc. Det är egentligen inte där jag kommer att lägga mitt fokus.

1468657_10152081038949320_1726145723_n

Det kommer mer att handla om den kamp man för när man har bra ideér, gör ett bra arbete och ändå inte blir sedda eller snart blir nedtrampade på grund av att (kvinnor inte kan). Det kan bli en intressant tid då jag även kommer att intervjua kvinnor i olika situationer. Jag har ju själv som kvinna blivit utsatt i olika arbetssituationer, och detta kommer jag att gå på ljupet med. Det pratas mycket om kvinnor som blir utsatta av män i relationer, men aldrig om att kvinnan kan bli utsatt i en arbetsrelation. Jag kommer också att berätta om hur viktigt det är att skaffa sig rätt verktyg innan man utsätter sig för en situation där man som kvinna är mer utlämnad än man vill eller bör vara. Med rätt verktyg kan du nå precis lika långt som en man. Tomma blad ska fyllas och jag ser fram emot att fördjupa mig i ett ämne som man sällan pratar om. Kanske jag till och med kan få sponsorer på just denna bok. Det borde finnas ett intresse där ute att lyfta kvinnan, hennes entreprenörskap och lika villkor för att uppnå sina drömmar.

Jag vet att det kommer bli debatt kring ämnet och jag vet att jag kommer bli påhoppad på olika sätt, men någon måste ju ta upp det och varför inte jag? Jag har redan varit utsatt för just detta och jag kan både tala för min sak och vet vad det handlar om. Jag hoppas med boken kunna hjälpa kvinnliga entreprenörer att våga både prata om ämnet, våga säga nej och våga ta nästa steg!

1512669_10152083197204320_1606318049_n

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och en nybakad bulle. Jag njuter av granen som är klädd och klapparna som jag precis har lagt under den. Jag längtar efter julafton och familjens värme. Precis nyss smakade jag av köttbullarna som gjorts tidigare idag och i kväll ska jag och sonen baka knäck och pepparkakor. Ja, jag gillar allt det där och jag gillar stressen som hör julen till. Men den här julen är jag lite mer förberedd. Jag har lagt sista veckans arbete på hemmaplan så jag slipper resor och bilköer för att ta mig till och från Stockholm.

1503912_10152083197339320_889267150_n-1

I eftermiddag ska jag prata med en internationell mjukvarujätte. De är intresserade av att vara leverantör till oss. Vi fick kontakt igår och snart ska jag ringa honom. Jag ska bara ladda med en stor kopp kaffe först och bara sitta här, titta och njuta en liten stund till…